Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Роз’яснювали й надалі будемо роз’яснювати: незадекларована праця неприпустима!

Створено: 2020-06-26 16:12:40Оновлено: 2020-06-26 16:14:28

Після послаблення карантинних обмежень інспектори праці інспекції з питань праці та зайнятості департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради повернулися до інформаційних відвідувань роботодавців. Наразі, головними темами таких відвідувань є недопущення використання незадекларованої праці.

Метою проведення таких заходів є доведення до роботодавців та працівників вимог трудового законодавства та ризиків, які виникають внаслідок його порушень. Окрім того, під час інформаційних відвідувань, як підприємці так і їх працівники мають можливість одержати відповіді на питання, що їх турбують, при безпосередньому спілкуванні з інспектором праці.

Короновірусна хвороба COVID-19 викрила вразливість працівників, які отримують зарплатню «в конверті», і служить нагадуванням про вирішальну необхідність зробити перехід від нелегальної до офіційної зайнятості. Адже працівники, трудові відносини з якими оформлені відповідно до вимог чинного законодавства, мають гарантії у таких випадках та є більш захищеними.

В черговий раз звертаємо увагу роботодавців на недопущення використання незадекларованої праці. Якщо вважаєте, що використання незадекларованої праці спрощує ведення бізнесу та зменшує фінансові витрати, Ви помиляєтеся. Фінансові ризики та наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, що виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства. Незадекларована праця наносить шкоду суспільству, державі та працівнику.

ЗАКЛИКАЄМО КОЖНОГО: будьте свідомими громадянами, дотримуйтесь законодавства про працю!

 

Е-mail департаменту соц іальної політики

виконкому Криворізької міської ради: upszn@kr.gov.ua

 

Контакти інспекції з питань праці та зайнятості Департаменту:

тел. (0564) 92 02 45, 92 02 78, 067 838 38 39

26 червня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради