Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: Продовжуємо під час війни підтримувати наших мешканців. У січні допомогу з міського бюджету отримають майже 1300 криворіжців на суму 9,8 млн грн

Створено: 2023-01-26 15:33:20Оновлено: 2023-01-26 15:35:19

На січневому засіданні виконкому міськради прийнято 25 проєктів рішень соціального спрямування. В умовах воєнного стану місто продовжує надавати допомогу військовослужбовцям, воїнам-інтернаціоналістам, чорнобильцям, родинам, які виховують дітей з інвалідністю, онкохворим діткам, хворим на цукровий діабет та іншим категоріям криворіжців.

В.о. міського голови Юрій Вілкул підкреслив, що  у 2023 році жодну з виплат за міською Програмою соціальної підтримки не скорочено і не скасовано.

«У цих складних умовах, під час воєнного стану, наша головна мета – не залишити мешканців один на один з їх проблемами. Продовжуємо соціально підтримувати криворіжців.  У січні допомогу з міського бюджету отримають майже 1300 містян на суму 9,8 млн грн. У нас  з’явилася  ще одна категорія мешканців, яких ми підтримуємо та не залишаємо сам на сам з бідою, це наші жителі,  чиї помешкання зазнали пошкоджень внаслідок ракетних ударів. Матеріальну допомогу на усунення пошкоджень нерухомого майна під час ракетних ударів 16 грудня минулого року та 14 січня 2023  року вже  отримали 263 криворізькі родини. Допомога від міста надається залежно від ступеню пошкоджень. Зокрема, після удару 14 січня вже надано допомогу по 100 тис грн трьом сім'ям, чиї будинки постраждали найбільше, ще 31 родина отримає допомогу на загальну суму 562 250 грн, ці кошти вже направлено. Також, на виконкомі ухвалено  рішення про  надання допомоги ще 36 мешканцям на загальну суму 195 100 грн. Усього, прийнято 106 заявок і  ми не припиняємо цю роботу. Я завжди підкреслюю, Кривий Ріг був і залишається містом соціального захисту мешканців. Для людей  важливо відчувати, що вони не одні, що коли їм необхідна підтримка на допомогу прийде рідне місто»,- зазначив Юрій Вілкул.

Нагадаємо, що у 2022 році загальна сума  соціальних грошових допомог криворіжцям склала 152 млн грн. Це - понад 60 видів різних виплат. Також, безкоштовними продуктовими наборами забезпечено понад 300 тисяч людей, а двічі забезпечено проднаборами 43 категорії уразливих сімей криворіжців.

Кривий Ріг - єдине місто в Україні, що надає матеріальну підтримку всім без винятку родинам, які виховують дітей з інвалідністю. «Крім одноразової допомоги на вирішення нагальних питань дітей, з початку 2023 року збільшується розмір допомоги на засоби гігієни для дітей з інвалідністю -  з 12,5 тис грн до 20 тис грн. Кошти на це рішення будуть виділенні на найближчій сесії. У рамках міської соціальної програми найближчим часом отримають допомогу у розмірі 10 тис грн майже 150 дітей з інвалідністю та онкохворих дітей, а також особи з інвалідністю з дитинства. Міська влада постійно намагається допомогти тим, хто перебуває у скрутному становищі»,- підкреслила директор департаменту соціальної політики Інеса Благун.

26 січня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради