Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ЦЕНТР «ВІЗА»(«ЦЕНТР ДІЇ»): ЯК ВНЕСТИ ЗМІНИ ДО ДОГОВОРУ НАЙМУ ЖИТЛА

Створено: 2023-01-26 15:37:39Оновлено: 2023-01-26 15:40:12

Процес вирішення житлових питань  – актуальна тема серед наших замовників послуг. Сьогодні, ми поговоримо про внесення змін до договору найму житла.

Договір найму жилого приміщення може бути змінено тільки за згодою наймача, членів його сім’ї та наймодавця. Повнолітній член сім’ї наймача вправі за згодою наймача та інших членів сім’ї, які проживають разом з ним    (в тому числі тимчасово відсутніх, за якими згідно чинного законодавства, зберігається право користування житловим приміщенням), вимагати визнання його наймачем за раніше укладеним договором найма жилого приміщення замість попереднього наймача. Таке ж право у разі смерті наймача або втрати ним права на жиле приміщення належить будь-якому членові сім’ї наймача. До членів сім’ї наймача належать чоловік (дружина), їх діти і батьки. Членами сім’ї наймача за рішенням суду можуть бути визнані й інші особи, якщо вони постійно проживають разом з наймачем і ведуть з ним спільне господарство.

Для вирішення питання щодо зміни договору найму житлового приміщення мешканці нашого міста звертаються до Центру «Віза» («Центр Дії») та його територіальних підрозділів, із заявою та відповідним пакетом документів.

Тож, щоб отримати адміністративну послугу, необхідно подати:

  • заяву встановленого зразка;
  • копію документа, що посвідчує особу (паспорт, свідоцтво про народження дитини)  на всіх зареєстрованих громадян, у тому числі копія документа з відображенням інформації в електронному вигляді, отриманого з Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Портал Дія»;
  • копію свідоцтва про смерть основного квартиронаймача (в разі потреби);
  • копію документа, що підтверджує право користування житловим приміщенням (ордер, договір найму або виписку з фінансового рахунку управителя, ОСББ, рішення суду  тощо);
  • інші копії документів , що підтверджують статус "члена сім'ї наймача" (свідоцтво про народження, про укладання/розірвання шлюбу, рішення суду).

У разі подання копій документів, не засвідчених нотаріально або суб'єктом, що їх видав, для засвідчення копій адміністратором, необхідно надати оригінали документів.

Нагадуємо нашим замовникам, що з метою уникнення скупченості людей, Центр «Віза» та його територіальні підрозділи здійснюють прийом та видачу готових результатів послуг, виключно за попереднім записом до електронної черги.

 

     Ми працюємо для Вас!

Центр “Віза” (“Центр Дії”) - #Разом_до_Перемоги!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
e-mail: 
[email protected],

http://viza.kr.gov.ua/

26 січня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради