Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міський голова Юрій Вілкул: Кривий Ріг і угорський Мішкольц будуть реалізовувати спільні проекти з розвитку міст

Створено: 2016-11-25 14:08:24Оновлено: 2016-11-25 14:12:47

В ході робочої поїздки в Угорщину мер Кривого Рогу Юрій Вілкул підписав угоду про партнерство двох міст з мером міста Мішкольц Акошем Кризою. Сторони домовилися про реалізацію спільних проектів у сфері енергозбереження, будівництва, екології, освіти, а також про лікування в Угорщині криворіжців-воїнів АТО.

Юрій Вілкул сказав: «Для розвитку Кривого Рогу ми активно співпрацюємо з нашими європейськими партнерами і залучаємо кращий досвід. Дуже важливо, що нашим партнерам цікаві напрацювання Кривбасу зокрема, промисловий туризм, розвиток промисловості, соціальні проекти».

У договорі про співробітництво передбачено чотири ключові напрямки: встановлення бізнес-відносин у сфері енергозбереження та будівництва, створення спільних освітніх центрів для навчання фахівців практикам та стандартам Європейського Союзу, реалізація екологічних проектів, культурний обмін.

Одним з найважливіших питань угоди є реабілітація криворіжців - учасників АТО в унікальній європейській водолікувальній купальні Мішкольца. Для криворіжців лікування буде безкоштовним - 50% вартості бере на себе міська влада Кривого Рогу і 50% - мерія Мішкольца.

Мер Мішкольца Акош Кризу зазначив: «Кривий Ріг і Мішкольц мають багато спільного. Це два великих промислових центри України та Угорщини. Ваше місто демонструє стабільність і розвиток. Я впевнений, що наша співпраця буде успішною і взаємно продуктивною як для Кривого Рогу так і Мішкольца».

Кривий Ріг системно налагоджує партнерські відносини з європейськими містами і організаціями, постійно запроваджує кращі європейські практики та реалізує спільні проекти. Зокрема, зі Світовим банком – спільний проект з відкриття нових амбулаторій. Йде робота з Європейським інвестиційним банком в рамках програми по будівництву 20 блочно-модульних котелень. Крім цього, за участю польських експертів планується побудувати міні-котельні, що дозволяють на 30% економити витрати теплової енергії, а головне – підвищити якість теплопостачання. В рамках співпраці міста з німецьким фондом GIZ (Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit) буде реалізовано 5 комплексних проектів з поліпшення соціальної інфраструктури міста. Підписано меморандум про співпрацю з німецькою клінікою Johannes Minden про проведення закордонними фахівцями операцій зі встановлення штучних суглобів у Криворізькій міській лікарні №10 та навчання криворізьких лікарів.

У Кривому Розі реалізуються такі проекти як «Громадський бюджет», «Нова генерація», «Відкритий бюджет» та інші, які представляють кращий європейський досвід розвитку громад.


 

25 листопада 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради