Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Дмитро Колєсніков перевірив готовність закладів освіти Кривого Рогу до осінньо-зимового періоду

Створено: 2013-09-25 15:01:45Оновлено:

Дитячі садки на Дніпропетровщині мають бути затишними та теплими. Виконання цього завдання стоїть на особистому контролі губернатора Дмитра Колєснікова. Сьогодні, під час робочої поїздки до Кривого Рогу, голова облдержадміністрації перевірив готовність навчально-виховного комплексу №278 міста Кривий Ріг до опалювального сезону.

«Наше завдання - забезпечити дітей комфортними умовами для занять, щоб до школи або дитячого садка хотілося йти, щоб у класах було зручно навчатися. В навчальних закладах області своєчасно завершено ремонтні роботи та підготовку класів та кабінетів. Вимога до всіх була одна – школи та дитсадки мають буди комфортними та затишними, а під час осінньо-зимового періоду в них має бути тепло. Наразі всі школи та дитсадки готові до зими на 100%»,- наголосив Дмитро Колєсніков.

У цілому на Дніпропетровщині в закладах освіти відремонтовано 12,2 тис. м мереж теплопостачання, 7,2 тис. м мереж водопостачання, 5,1 тис. м мереж каналізації, що складає 100 % від запланованих обсягів робіт.

Проведено поточні та капітальні ремонти систем енергозабезпечення, навчальних корпусів, харчоблоків, їдалень, покрівель, замінено 4 880 вікон загальною площею 18,7 тис. м2 на енергозберігаючі металопластикові. Крім того, виконано ремонти різного ступеню складності у 279 (100%) автономних котельнях та топкових закладів освіти області.

Один з прикладів готового до зими навчального закладу - це навчально-вихочний комплекс №278. Його було відкрито 1 червня 2013 року. Необхідність створення навчально-виховного комплексу була викликана попитом батьків, які мають дітей з особливими потребами. Зокрема, діти можуть знаходитись у закладі цілодобово. Це дозволяє зробити процес їх реабілітації та соціалізації більш повноцінним.

Для того, щоб діти відчували себе комфортно під час навчального процесу, групи та класи формуються за рішенням Криворізької зональної психолого-медико-педагогічної консультації. Наразі у закладі виховується 65 дітей дошкільного віку та 10 учнів підготовчого класу інтенсивної педкорекції. З дітьми працюють психолог, 5 дефектологів, 3 логопеди, соціальний педагог, інструктор з фізичної культури, лікар, молодший медичний персонал.

Особливими напрямами діяльності навчального закладу №278 є забезпечення якісної освіти, створення соціальних і психолого-педагогічних умов для розвитку дітей з особливими потребами, корекція психофізичних вад в умовах соціальної адаптації, усунення мовної патології дитини, забезпечення комфортного психологічного передхіду між дошкільною та початковою освітою, соціально-педагогічна та медична реабілітація дітей з особливими потребами.

«Це єдиний в регіоні навчальний заклад, який займається дітьми з особливими потребами»,- сказав Дмитро Колєсніков,- «тому увага до нього особлива. Але наш головний принцип ми застосовуємо буквально до кожного дитсадка області: діти мають виховуватись в теплі та затишку, вони мають отримувати повноцінну дошкільну освіту, яке сприяє ранньому розвитку та готовності навчатися в середній школі. Це – стратегічна настанова нашого Президента Віктора Федоровича Януковича».

Губернатор підкреслив, що вимагає від керівників міст та районів, від керівників комунальних закладів чіткого виконання цих вимог. Забезпечення належних умов для освіти та виховання дітей – це пріоритет державної політики в регіоні.

Метою Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича є забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти. Протягом 2013-2014 років необхідно розширити мережу дошкільних навчальних закладі. Це дасть можливість забезпечити місцями 85% дошкільнят, що відповідатиме європейським стандартам. Розвиток дошкільної освіти сприяє соціалізації дітей, їх повноцінній підготовці до навчання у школі, а також надасть батькам можливість реалізувати своє право на працю.

Зокрема, на Дніпропетровщині дошкільною освітою охоплено 93% дітей області, а малюки до 5 років – 100%.









© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради