Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

До початку нового опалювального сезону Кривий Ріг підготувався на 100%

Створено: 2013-09-25 16:33:05Оновлено:

25 вересня відбулося засідання XXXVIII cесії міської ради. Депутати прийняли рішення з 48 питань. Основне – стосувалося підготовки міського господарства до осінньо-зимового періоду. Враховуючи специфіку інфраструктури промислового мегаполісу, це питання вимагає максимальної уваги та відповідальності від міської влади.

Тільки–но закінчився опалювальний сезон 2012-2013 рр місто почало готуватися до наступного. «На сьогодні, увесь комплекс заходів, передбачених планом підготовки житлового фонду, об’єктів соціальної сфери, тепловодопостачання, електротранспорту, дорожньо-мостового господарства до роботи в осінньо-зимовий період виконаний у повному обсязі»,- повідомив начальник управління благоустрою та житлової політики Олександр Катриченко.

Серед найважливіших моментів варто відзначити наступні: у сфері газопостачання – проведений необхідний капітальний ремонт, реконструкція та модернізація газового обладнання і газопроводів; задля покращення послуг електропостачання капітально відремонтували повітряні лінії загальною протяжністю 91,5 км, з метою попередження надзвичайних ситуацій та безпечної експлуатації в районі ліній електропередач виконали обрізку дерев; у системі водопровідно-каналізаційного господарства - завершено будівництво самопливного колектора по вулиці Мопрівська, на фінішну пряму наближається перший етап реконструкції міських очисних споруд Центральної станції аерації, напірного колектору діаметром 900 мм від КНС№8 до Центральної станції аерації. Виконання цих заходів гарантує стабільну роботу очисних споруд, а також сприятиме оздоровленню водних об’єктів басейну Дніпра, зменшенню рівня забруднення поверхневих водних ресурсів. Теплопостачальні підприємства підвищують якість надання своїх послуг: на теперішній час проревізовано та налагоджено 98 котелень (100% від наявних у місті), підготовлено 125 ТРП у всіх районах міста, замінено близько 23 км тепломереж, відновлено 12 км теплової ізоляції, що сприятиме економії енергоресурсів. На 5–ти котельнях капітально відремонтували котли.

«Ми працюємо для мешканців, а тому для нас не існує неважливих питань. Ми зробили все, щоб підготувати місто до зими, - зазначив міський голова Юрій Вілкул, - не дивлячись на дуже складні фінансові умови, всі підприємства провели обсяг робіт, який значно перевищує показники минулого року. Ми знаємо, що є ділянки на яких можна провести роботу понад заплановані обсяги - і ми її будемо виконувати. Зокрема, продовжиться оновлення парку автотехніки, яка дозволить покращити якість прибирання наших доріг від снігових заметів.

Варто зазначити, що представники всіх політичних фракцій високо оцінили стан та якість комплексу проведених заходів з підготовки міста до опалювального сезону.

Для безперебійного та стабільного проходження опалювального сезону важливо, що мешканці вчасно та в повному обсязі розраховувалися з підприємствами – надавачами послуг.

Городяни заборгували понад 460 млн.грн за житлово-комунальні послуги. Одним із результативних кроків вирішення ситуації з боргами є оформлення адресної державної допомоги.

«Ми створили всі умови, щоб наші мешканці мали необхідну інформацію щодо порядку оформлення субсидій, проводимо широку роз’яснювальну роботу,– наголосив міський голова,- кожен, хто має право на адресну допомогу, обов’язково повинен отримати необхідні роз’яснення у відповідних службах».

З 1 січня 2013 р. субсидії призначили майже 8 тисячам криворізьких родин. З них 278 сімей мають борги.

Державою передбачена адресна допомога малозабезпеченим родинам на оплату житлово-комунальних послуг. Вони сплачують не більше 10% або 15% від сукупного доходу сім’ї .

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(0564)440-04-32, [email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради