Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

До кінця року Кривий Ріг отримає сучасний залізничний вокзал на станції «Рокувата»

Створено: 2013-06-25 13:04:38Оновлено:



Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів виїзну робочу нараду в Кривому Розі щодо розвитку інфраструктури міста. «Ми активно розвиваємо Кривий Ріг. Реконструюються вулиці та житлові масиви міста, побудована сучасна Льодова арена, нового вигляду отримують парки та сквери. Важливим питанням для міста також є підвищення комфорту пасажирів залізниці. До кінця року Кривий Ріг отримає новий сучасний залізничний вокзал на станції «Рокувата»», - сказав Олександр Вілкул.


Через велику протяжність міста, станція «Рокувата» є другою основною станцією, після Головної пасажирської, на якій здійснюється посадка в потяги. Зокрема, мешканців, які проживають у віддалених районах міста (у Тернівському та Жовтневому).

Відповідно до плану робіт, до кінця вересня будуть завершені внутрішні й зовнішні оздоблювальні, електромонтажні, вентиляційні, санітарно-технічні роботи та монтаж обладнання. Будівництво нової залізничної станції – ще один крок у реалізації проекту «Місто без околиць», який був ініційований Олександром Вілкулом у червні 2008 року.

Окрім створення нової станції «Рокувата» буде проведено і комплекс робіт з реконструкції прилеглого скверу, ремонту тротуарів, дорожнього полотна по вулиці 23-го лютого, встановлення сучасної ілюмінації. У липні розпочнеться ремонт фасадів житлових будинків, які розташовані по сусідству зі станцією «Рокувата».

В ході робочої поїздки до Кривого Рогу Олександр Вілкул перевірив роботи по будівництву приміщення вокзалу та ремонту прилеглих територій. Наразі, повністю демонтовано старе приміщення вокзалу станції та зведено перший поверх нового. Повністю закінчено роботи по заміні підземних комунікацій, демонтовано перонні платформи. Крім того, розпочато роботи з облаштування заїзного карману до вокзалу для тролейбусів.

«Розвиток транспортної інфраструктури Дніпропетровщини є важливою складовою підвищення конкурентоспроможності як області, так і країни в цілому. Введення таких сучасних об’єктів, як станція «Рокувата» дозволяє збільшувати пасажиропотік та обсяг вантажоперевезення. А також створює сучасні комфортні умови для пасажирів і робітників станції», - сказав Олександр Вілкул.

Довідка: Залізничну станцію «Рокувата» було відкрито ще у 1893 році. Вона обслуговувала рудники Брянського товариства. У 2012 році прийнято рішення про реконструкцію станції та прилеглих територій. Роботи по будівництву станції ведуться з лютого 2013 року у дві зміни, відповідно до графіка. Завершенння робіт заплановано на 1 листопада поточного року.

Станція «Рокувата» – Північні ворота міста. Через неї проходять потяги низки важливих напрямків Придніпровської залізниці. Придніпровська залізниця забезпечує безперебійне функціонування ділянки міжнародного транспортного коридору Європа-Азія, найважливішим вузлом якого є Дніпропетровська область. Понад 90% вантажообігу Дніпропетровщини припадають на залізну дорогу.


(0564)440-04-32, [email protected] [email protected]



© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради