Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривому Рогу виділена безпрецедентна сума коштів на ремонт доріг

Створено: 2012-05-25 14:38:34Оновлено:

Завдяки проведенню виконкомом Криворізької міської ради активної спільної роботи з обласними та державними органами влади Кривий Ріг отримав безпрецедентні кошти з державного бюджету на проведення ремонту автодоріг. У травні поточного року розпорядженням голови Дніпропетровської обласної ради міському бюджету Кривого Рогу додатково виділені кошти в сумі 51 млн. грн., а саме: загальний фонд – 50 млн. грн., спеціальний фонд – 1 млн. грн. на проведення ремонту доріг.

Кошти планується направити на проведення заходів з поточного ремонту автошляхів міста на площі 189,2 тис.кв.м. Виконком міської ради використає дані кошти саме на ремонтування внутрішніх квартальних доріг.

Криворізький міський голова Юрій Вілкул дав доручення відповідним керівникам: проводити роботи щодо ремонту автодоріг на високому рівні, використовуючи лише якісні матеріали. Також слід відзначити, що ремонт доріг буде проводитись з використанням асфальту нового рівня й високої якості. Для цього міська влада створює усі необхідні умови - у Кривому Розі нещодавно введено в дію після реконструкції асфальтобетонний завод криворізького підприємства «Весташляхбуд». Завдяки проведенню модернізації у заводу тепер є змога виробляти до 56 тонн високоякісного асфальту в годину. А якість асфальтобетонного покриття буде забезпечуватися як завдяки вжиттю унікальної технології та спеціальних добавок, так і - комп'ютерній системі управління процесами. Відтепер завод зможе випускати не просто асфальт, а виробляти щебенево-мастичний асфальтобетон, який значно краще за традиційні матеріали за своїми експлуатаційними характеристиками.

Міський голова Юрій Вілкул визначив раніше три складових, при виконанні яких значно поліпшиться ситуація з дорогами у Кривому Розі: хороше стабільне фінансування, детальний план ремонтів та якісні матеріали, які будуть вживатися під час проведення робіт. «Це завдання для нас одне з пріоритетних і, переконаний, воно буде виконане», - зауважив Юрій Григорович Вілкул.

Довідка: У 2010 році місто отримало на проведення у Кривому Розі ремонту доріг 26 млн.грн., у 2011році – 83 млн. грн . Протягом чотирьох місяців 2012 року – 114 млн. грн.

(0564)92 13 03, [email protected]
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради