Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Збираєтесь замовити дитячий паспорт громадянина України для виїзду за кордон, але невпевнені, що зможете його отримати? Центр «Віза» («Центр Дії») роз’яснює алгоритм Ваших дій у такому випадку

Створено: 2023-01-25 14:35:32Оновлено: 2023-01-25 14:40:58

Через повномасштабну війну в Україні багато людей вимушені покидати свої домівки та змінювати своє місце проживання, тому дуже часто наших замовників послуг цікавить питання отримання вже виготовлених закордонних паспортів, особливо оформлених для дітей, роз’яснюємо алгоритм.

Відповідно до вимог порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.05.2014 № 152,  виготовлений закордонний паспорт отримує особисто заявник (той з батьків, хто подавав документи). Якщо той з батьків, хто подавав документи не має змоги отримати виготовлений паспорт, при оформленні заяви-анкети він може подати письмову заяву (у довільні формі) та визначити іншу особу (іншого з батьків, опікунів, піклувальників, повнолітніх сина чи дочку, рідних (повнорідних та неповнорідних) сестру, брата, діда, бабу) для отримання закордонного паспорта оформленого на дитину віком до 16 років.

Але, враховуючи біометричну складову закордонного паспорта при подачі документів, і при видачі закордонного паспорта у дитини віком від 12 років проводиться сканування відбитків пальців рук, тому присутність дитини є завжди обов’язковою. Якщо дитина не досягла 12-річного її присутність при оформлені та отриманні закордонного паспорта не потрібна. 

Також, передбачено пересилання виготовленого паспорта для  видачі від одного територіального підрозділу Державної міграційної служби до іншого в межах України, а також за кордон.

Для отримання закордонного паспорта в іншій країні необхідно звернутися до закордонної дипломатичної установи (адреси можна переглянути на офіційному сайті Міністерства закордонних справ України за посиланням https://mfa.gov.ua/) або до розміщеного відокремленого підрозділу (філії, представництва) Державного підприємства, що належить до сфери управління Державної міграційної служби (адреси можна переглянути офіційному сайті Паспортного сервісу Держаного підприємства «Документ» за посиланням https://pasport.org.ua/) із письмовою заявою, поданою особисто заявником (тим з батьків, хто подавав документи) щодо визначення підприємства чи установи, якою буде здійснюватися видача паспорта.

Для отримання закордонного паспорта у іншому місті на території України,  заявнику необхідно звернутися до найближчого територіального підрозділу Державної міграційної служби із заявою, паспорт буде направлено для видачі до зазначеного підрозділу.

 

Отримуйте Ваші виготовлені паспорти у зручних для Вас місцях!

Ми працюємо для Вас!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected],

  http://viza.kr.gov.ua/

25 січня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради