Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Працевлаштування ВПО – як показник добропорядності та можливість проявити свою людяність

Створено: 2023-01-25 10:57:59Оновлено: 2023-01-25 11:01:46

Через війну мільйони українців змушені були покинути свої домівки та стати внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Надважливим завданням як місцевої влади, так і простого пересічного громадянина, є надати цим людям всіляку підтримку задля скорішої адаптації в більш-менш безпечних умовах проживання.

На сьогодні в нашому місті знайшли прихисток понад 70 тис. ВПО з різних регіонів країни, здебільшого – це мешканці Херсонської та Донецької областей.

Завдяки проведеній неабиякій роботі спеціалістів Криворізького міськрайонного центру зайнятості, які упродовж минулого року здійснили    20 виїзних зустрічей на місця компактного розташування ВПО, працевлаштовано 449 осіб із зазначеної категорії населення.

Всього до служби зайнятості міста протягом 2022 року за сприянням   у працевлаштуванні звернулися 1 721 внутрішньо переміщена особа; із них отримали статус безробітного – 1 397 осіб, отримували допомогу по безробіттю – 1 267 осіб, пройшли професійну підготовку – 20 осіб.

Хочеться звернути увагу всіх роботодавців, які здійснюють діяльність на території нашого міста: працевлаштувавши безробітного з числа ВПО на умовах трудового договору, контракту, гіг-контракту, зокрема за сумісництвом, ви маєте право на отримання компенсації витрат на заробітну плату такого працівника з дня його працевлаштування в розмірі 6 700 грн щомісячно упродовж двох місяців. Компенсація витрат надається на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення. Для цього Вам необхідно звернутися до центру зайнятості або ж скористатися електронною формою через портал Дія.

Так, упродовж 2022 року 116 роботодавців скористалися своїм правом на зазначену компенсацію та, звернувшись до Криворізького міськрайонного центру зайнятості, подали заяви на її отримання за працевлаштування 363-х ВПО.

Місто продовжує працювати в цьому напрямку й надалі.

Отож, не залишаймося осторонь чужої біди! Допоможемо вже зараз тим,   хто й так зазнав горя понад край.

Закликаємо кожного роботодавця: не користуйтеся беззахисністю переселенців – вийдіть із «тіні» та працевлаштуйте їх офіційно!

Адже тільки разом ми – сила!

Тільки разом ми наближаємо Перемогу!

 

 

 

Департамент соціальної політики

 

 

 

 

25 січня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради