Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі після капітального ремонту на лінію вийшли 2 оновлених тролейбуси

Створено: 2013-07-24 15:40:43Оновлено:



У Кривому Розі триває реалізація Програми розвитку міського електротранспорту. Одна із її складових – модернізація рухомого складу.


24 липня на лінію вийшли 2 повністю оновлених тролейбуси. До цього на міських маршрутах вони відпрацювали вже 20 років.

Глибока модернізація проведена виключно силами криворізьких підприємств - майстрами ДЕПО № 2 та підрядних організацій. Не залишили поза увагою жодної деталі. Повністю замінили пошкоджені металеві елементи каркасу кузова, зовнішню та внутрішню обшивку, встановили нову кабельно-провідникову систему, відремонтували, а у разі необхідності, замінили на нові двигуни та агрегати. На зміну застарілим світильникам прийшли енергозберігаючі, з більшим терміном використання – діодні. Вагони порадують пасажирів зручними, сучасними сидіннями. У салонах встановлені показники маршрутів, передбачена інформаційна реклама типу “бігова смуга”. Все це відчутно покращить, як вигляд салону, так і додасть комфорту пасажирам під час поїздки.

Капітально-відновлювальний ремонт електротранспорту проводився за рахунок коштів міського бюджету. Загальна вартість робіт – близько 760 тис грн.

Оновлені тролейбуси оглянув міський голова Юрій Вілкул. «У системі пасажирських перевезень Кривого Рогу, міський електротранспорт посідає чільне місце. В першу чергу тому, що це – один із екологічно чистих видів транспорту, - підкреслив міський голова.

Серед його переваг – порівняно невисока плата за проїзд та доступність для соціально незахищених верств населення, зокрема, пільгових категорій пасажирів.

Ми розробили та успішно впроваджуємо Програму розвитку міського електротранспорту, яка передбачає оновлення та модернізацію рухомого складу, оптимізацію міської тролейбусної мережі.

Практичне втілення програми ми бачимо на прикладі сьогоднішньої події. Переконаний, що це додасть зручності городянам, адже додаткові тролейбуси дозволять розвантажити лінію, відтак, скоротиться час очікування транспорту на зупинках».

Ще один важливий момент – економія бюджетних коштів. Вартість одного нового заводського тролейбусу складає більше 2 млн грн., тоді як на капітально-відновлювальні роботи однієї одиниці рухомого складу потрібно близько 400 тис. грн.

Загалом, на розвиток міського електротранспорту у 2013 році з міського бюджету планується виділити 114 млн. грн. З них на поліпшення технічного стану тролейбусів 2 млн. 471 тис. грн. До кінця року капітально відремонтують ще 4 одиниці рухомого складу КП «Міський тролейбус».

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(0564)440-04-32, [email protected]
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради