Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: Не зважаючи на воєнний стан, у Кривому Розі збережені муніципальні виплати родинам, які виховують діток, хворих на цукровий діабет, з інвалідністю та онкохворих - у червні підтримку отримають ще 233 родини

Створено: 2022-06-24 12:18:00Оновлено: 2022-06-24 12:19:53

У Кривому Розі, навіть в умовах воєнного стану, не припинено жодної муніципальної виплати найменш захищеним категоріям мешканцям. Кожного місяця виконкомом міськради приймаються рішення щодо виплати матеріальної допомоги хворим діткам та особам з інвалідністю. У червні соціальну підтримку з міського бюджету отримають ще  233 родини, які виховують  дітей з інвалідністю.

В.о. міського голови Кривого Рогу Юрій Вілкул зазначив: «Четвертий місяць в нашій країні йде війна, ми робимо все від нас залежне для оборони рідного міста та підтримки військових. Однак, у нас є ще один важливий фронт роботи, який ми не припиняли ні один день - це соціальний захист криворіжців. У цей скрутний та тяжкий час люди потребують уваги, тим більше - така категорія як хворі дітки. У червні матеріальну підтримку від міста отримають ще 226 дітей з інвалідністю та онкохворих дітей. Дві дитини, хворі на цукровий діабет та 5 діток з інвалідністю, які потребують забезпечення предметами гігієни. Загалом, з початку року матеріальну підтримку вже отримали 1026 дітей з інвалідністю та онкохворих; 153 дитини, хворі на цукровий діабет, а 297 дітям виплачено по 12500 грн на придбання засобів гігієни».

Крім того, продовжується виплата матеріальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства. Зокрема, у червні допомогу отримають:

-   335 осіб з інвалідністю з дитинства. Таку допомогу вже отримали 1245 криворіжців;

-   21 особа з інвалідністю з дитинства у віці від 18 до 23 років, які здобувають освіту в закладах загальної, середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти отримають допомогу у збільшеному розмірі (10 тис. грн). У цьому році таку допомогу отримали 92 студента.

Додатково, у червні, на соціальну підтримку жителів з міського бюджету буде спрямовано 12 млн грн.

24 червня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради