Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Урочистий прийом з нагоди Дня молоді

Створено: 2010-06-24 13:16:40Оновлено:

24 червня у залі засідань виконкому міської ради відбувся урочистий прийом за участі міського голови Юрія Любоненка з нагоди Дня молоді.

Юрій Вікторович зазначив, що у Кривому Розі проживає близько 217 тисяч молодих людей віком від 14 до 35 років, переважна більшість з яких – це робітнича молодь. У Кривому Розі є усі можливості для того, щоб молоде покоління вдосконалювало свій інтелектуальний розвиток, мало розвиток своїх творчих здібностей, професійних навичок, мало змогу за допомогою новітніх інформаційних технологій безперешкодно спілкуватися зі знайомими і дізнаватися про основні події у місті, Україні, світі. У Кривому Розі майже два роки функціонує пологовий будинок, який оснащено найсучаснішим медичним обладнанням. У ньому народжують не лише криворізькі жінки, а приїздять майбутні матусі з інших міст та регіонів і, навіть, із Москви. Протягом того часу, як він працює у ньому народилося понад 3 тисячі немовлят. Ю.Любоненко висловив побажання молоді Криворіжжя одружуватися, також народжувати, працювати та прославляти наше місто на весь світ.

На урочистому прийомі, після побажань і привітань міського голови Юрія Любоненка, кращі представники молоді міста були нагороджені Грамотами виконкому міської ради та іменними стипендіями Г. Гутовського, О.Поля.

Привітала молодь зі святом і голова комітету у справах сім’ї і молоді Світлана Лавренко. Вона відзначила, що пріоритетним напрямком роботи структурних підрозділів виконкому міськради, підприємств та організацій міста є соціальний захист молоді.

Міською радою та її виконкомом підтримується програма щодо надання пільгового довгострокового кредиту молодим сім’ям на будівництво (реконструкцію) та придбання житла. За період з 2002 по 2010 рік з міського бюджету виділено коштів у сумі 1 млн. 324 тис. грн. для придбання житла в кредит 18 молодим сім'ям.

Сучасний етап становлення демократичної, правової, соціальної держави, а також розвиток громадського суспільства просто неможливий без участі в цьому процесі молоді, яка своїми трудовими досягненнями примножує славу нашого міста.

З метою ознайомлення молоді з діяльністю органів місцевого самоврядування вже 8-й рік у місті працює молодіжний виконком, до складу якого входять 34 кращі студенти вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації. Усі вони включені до списку осіб, які зараховані до кадрового резерву посадових осіб виконкому Криворізької міської ради. За період роботи молодіжного виконкому в структурних підрозділах виконкому міськради пройшли стажування 160 студентів.

Задля підняття престижу робочих спеціальностей щороку проводяться конкурси професійної майстерності. Вже традиційними стали конкурси художньої самодіяльності, інтелектуальні, літературні конкурси серед учнівської, студентської та робітничої молоді.

У Кривому Розі проводиться робота щодо розвитку молодіжного спорту та організації і проведення фізкультурно – спортивних заходів серед даної категорії населення міста.

Соціальне становлення молоді, розвиток її творчих здібностей, самовдосконалення є пріоритетними напрямками міської виконавчої влади. І спільні зусилля призведуть до подальшого благополуччя нашого міста, економічної стабільності та розвитку держави.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради