Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

EUROFEST2019 – брендовий захід міста Кривий Ріг!

Створено: 2019-05-24 14:59:44Оновлено: 2019-05-24 16:32:16

Минулими вихідними в Кривому Розі в парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького пройшов День Європи в Україні як фестиваль EUROFEST2019.

Основний принцип, на якому ґрунтується наш EUROFEST, – це захід, що єднає.

Кого він єднав цьогоріч?

Острови культур таких країн як: Болгарія, Греція, Ірландія, Польща, Німеччина, Норвегія, Фінляндія, організовані виконкомами районних у місті рад, що були пронизані духом та традиціями цих країн.

Наших почесних гостей з Грузії, Польщі, Словаччини та Франції, які стали свідками великого інтеркультурного єднання та взаємозбагачення.

Батьків, дітей та дорослих з різними особливостями, з обмеженими можливостями, які доводять громаді, що вони, хоча й особливі, - є повноправними членами нашого суспільства.

Людей, які піклуються про збереження довкілля через сортування сміття, закликають робити свідомих вибір у користь ресурсозбереження.

Об'єднавшись, вони зібрали під час заходу майже 50 кг використаних пластикових кришечок та 90 кг блоків живлення (батарейок).

У цей день об'єдналися всі ті, хто любить точні науки й техніку (зацікавлені робототехнікою, дрони, лего), культуру та мистецтво (малювати, клеїти, вирізати, співати пісні під караоке, створювати графіті та петриківський розпис), спорт (учасники І етапу Кубку України зі стронгмену, прихильники настільного тенісу), туризм та найрізноманітніші розваги (змагання бейблейдів, 3д моделювання) та ін.

Найграндіозніше об'єднання - це участь у святковому концерті подружжя співаків Тараса Тополі фронтмену гурту "Антитіла" та ALYOSHA (Олена Тополя). У рідний Кривий Ріг приїхали та зустрілися зі своїми прихильниками інші учасники гурту "Антитіла" - Михайло Чирко та Дмитро Жолудь.

Щиро дякуємо всім ініціаторам та організаторам близько шести десятка локацій і активностей, організованих на фестивалі, за частинку душі та енергії, якою ви щиро поділилися, а понад 60 тисяч відвідувачів змогли це побачити та відчути.

Окрема подяка людям, які організовували порядок та безпеку нашого життя (поліцейським, медпрацівникам, пожежним), а також нашим трьом десяткам волонтерів, які активно допомагали нам та відвідувачам під час фесту.

До побачення EUROFEST2019 та до зустрічі в травні 2020 року в Інгулецькому районі міста!!!

 

(усі фото)

24 травня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради