Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта

Створено: 2018-04-24 11:38:22Оновлено: 2018-04-24 11:48:53

ПОВІДОМЛЕННЯ
про оприлюднення проекту регуляторного акта – рішення міської ради «Про встановлення ставок земельного податку, розміру орендної плати, пільг зі сплати за землю та затвердження Регламенту оподаткування земельних ділянок на території міста Кривого Рогу у 2019 році» та аналізу його регуляторного впливу

 Рішенням міської ради від 12.07.2017 №1862 «Про встановлення ставок земельного податку, розміру орендної плати, пільг зі сплати за землю та затвердження Регламенту оподаткування земельних ділянок на території міста Кривого Рогу у 2018 році» установлені ставки податку на майно в частині плати за землю на 2018 рік та передбачено встановлення пільг з їх сплати.

Виходячи з норм пункту 5 статті 2 та частини 1 статті 3 Бюджетного кодексу України, бюджетний період для всіх бюджетів, що складають бюджетну систему України (однією зі складових якої є бюджети місцевого самоврядування), становить один календарний рік, що починається 01 січня кожного року й закінчується 31 грудня того ж року.

Органи місцевого самоврядування в рамках, визначених Бюджетним та Податковим кодексами України, мають кожного року ухвалювати рішення про встановлення місцевих податків і зборів на наступний рік для відповідного місцевого податку чи збору.

Пунктом 10.2 статті 10 Податкового кодексу України встановлено, що місцеві ради обов’язково установлюють єдиний податок та податок на майно в частині транспортного податку та плати за землю.

Плата за землю є бюджетоутворюючим джерелом у складі власних доходів загального фонду міського бюджету та за підсумками 2017 року складає 27% серед інших джерел надходжень.

Питання залучення 1 102,4 млн. грн. до міського бюджету у 2019 році пропонується вирішити шляхом ухвалення рішення міської ради з урахуванням вимог чинного законодавства України та в межах повноважень, делегованих органам місцевого самоврядування.

Проект поданий управлінням містобудування, архітектури та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради. Аналіз регуляторного впливу підготовлено з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1151 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 №308».

Проект рішення та аналіз його регуляторного впливу будуть розміщені 24.04.2018 в міській комунальній газеті «Червоний гірник» та на офіційних сторінках  в мережі Інтернет:

- Криворізької міської ради та її виконавчого комітету у підрозділі «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна база» http://kr.gov.ua;

- виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської www.mtlrg-kr.gov.ua, www.dlgr.gov.ua, www.zhrkrog.gov.ua, www.ing-org.gov.ua, www.srvk.gov.ua, www.trnvk.gov.ua, vykonkom-tsmkr.gov.ua .

Цілі прийняття проекту: установлення ставок земельного податку, розмірів орендної плати та пільг зі сплати за користування земельними ділянками міста; забезпечення соціально-економічного розвитку міста, подальшого регулювання земельних відносин, використання земельного ресурсу в інтересах територіальної громади міста; створення сприятливих рівних умов для суб’єктів господарювання в питаннях орендного користування земельними ділянками; отримання додаткового фінансового ресурсу для вирішення соціально-економічних питань     розвитку     міста, підвищення соціальних стандартів (проект включено до плану діяльності міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік (рішення міської ради від 22.11.2017 №2205, оприлюднено в міській комунальній газеті «Червоний гірник» 23.11.2017).

Зауваження та пропозиції в письмовій формі приймаються з 24.04.2018 в місячний термін:

- управлінням містобудування, архітектури та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.520,   тел.92-13-81,  електронна адреса: [email protected]);

-  управлінням розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел.74-39-72, електронна адреса: urp@kr.gov.ua).

А також на електронні поштові скриньки виконкому Криворізької міської ради [email protected]  і виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: [email protected], dlg_vk@riad.com.ua, [email protected], [email protected][email protected], [email protected], cg-ispolkom-zag@ tsmkr.gov.ua». Зі змістом зведеної таблиці пропозицій і зауважень можливо буде ознайомитися на офіційній сторінці  виконкому Криворізької міської ради в мережі Інтернет. 

Додатково  буде проведено громадські слухання по обговоренню проекту рішення міської ради «Про встановлення ставок земельного податку, розміру орендної плати, пільг зі сплати за землю та затвердження Регламенту оподаткування земельних ділянок на території міста Кривого Рогу у 2019 році» та аналізу його регуляторного впливу. 

Дата, місце та час його проведення:  07.05.2018, о 15.00, каб. 139 приміщення виконкому Криворізької міської ради (м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1).

 Тема громадських слухань:  обговорення проекту рішення міської ради «Про встановлення ставок земельного податку, розміру орендної плати, пільг зі сплати за землю та затвердження Регламенту оподаткування земельних ділянок на території міста Кривого Рогу у 2019 році» та аналізу його регуляторного впливу.

Відповідальні особи за проведення обговорення та їх контактні телефони:

- управління містобудування, архітектури та земельних відносин (в.о.начальника - Бризецький Олександр Федорович), адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.520,   тел.92-13-81.

Інформація про те, де можна ознайомитися з матеріалами громадських слухань: з 24.04.2018 на офіційній веб-сторінці Криворізької міської ради та її виконавчого комітету в мережі Інтернет  www. kr.gov.ua  (підрозділ «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна База Þ «Обговорення проектів регуляторних актів») та Криворізькій міській комунальній газеті «Червоний гірник» від 24.04.2018.

Участь у громадських слуханнях можуть узяти дієздатні члени територіальної громади віком від 18 років, суб’єкти господарювання, об’єднання  (громадські, суб’єктів господарювання), наукові установи та консультативно-дорадчий орган у здійсненні державної регуляторної політики.

Інформацію щодо результатів громадських слухань з обговорення вищезазначеного регуляторного акта буде оприлюднено у міській комунальній газеті «Червоний гірник», на офіційному веб-сайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету.


 

24 квітня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради