Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: У рамках соціального партнерства нам вдалося об’єднати зусилля міста та підприємств задля того, щоб покращити якість життя наших мешканців

Створено: 2014-04-24 14:58:44Оновлено: 2014-04-28 12:58:49

23 квітня  міський  голова Юрій Вілкул  та генеральний директор  Групи Метінвест  Юрій Риженков підписали  Угоду про соціальне партнерство на 2014 рік.  Компанія спрямує 30 мільйонів гривень на  благоустрій та розвиток інфраструктурних  об’єктів, підтримку  закладів  освіти, культури і спорту.

Кривий Ріг - одне з перших міст в Україні, в якому була започаткована практика корпоративно–соціального партнерства між владою та бізнесом. Конструктивна співпраця у цьому напрямку налагоджена між містом та  Групою  Метінвест.  Ця компанія була в числі перших,  з  ким була підписана  Угода про соціальне партнерство.

Вперше подібний договір Криворізька міська рада і Група Метінвест підписали у 2012 році. За 2 останні роки  у розвиток  Кривого Рогу  інвестовано близько  70 мільйонів гривень. Результатом такої співпраці стала реалізація великих   інфраструктурних проектів та соціальних програм, покликаних змінити життя городян на краще, створити  комфортні  умови  як  для  роботи так і відпочинку.

«Ми працюємо для наших жителів і надійним  помічником у  цій   роботі для нас є компанія Метінвест. Наша тісна співпраця розпочалася з 2009 року і з кожним роком лише поглиблюється. Угода про соціальне партнерство  вивела наші  відносини  на  якісно новий  етап, - сказав міський  голова Кривого Рогу Юрій Вілкул, - відзначу, що всі  заходи, які були заплановані   програмою про соціальне партнерство на 2013 рік виконані на 100%, переконаний,  що так буде і у поточному році. Угода, яку ми підписали на 2014 рік,  має особливе  значення для  нашого міста. Адже  на сьогодні, ті питання, які фінансуються з бюджету міста, не сплачуються   держказначейством. Для нас  вкрай актуальним є проблема благоустрою внутрішньоквартальних територій, ремонту доріг. У рамках угоди про соціальне партнерство  виділяються  кошти  на розв’язання цих завдань.  Таким  чином нам вдалося  у рамках соціального  партнерства  об’єднати  зусилля, аби  покращити якість життя наших мешканців». 

Юрій Вілкул  подякував керівництву компанії  за створення  комфортних та зручних умов для працівників підприємств Групи Метінвест  у Кривому Розі. Передусім, це стосується  оплати праці, екологічних питань, безпеки праці, оновлення техніки.

«У Кривому Розі  розташовані  3 гірничо-збагачувальні комбінати  Групи, на яких  працює  майже 15 тисяч чоловік. Ми несемо велику відповідальність  перед мешканцями міста і вважаємо своїм обов’язком допомагати у вирішенні соціальних питань. Компанія виконує це на основі  угоди  про соціальне партнерство. Цей документ – результат  ефективного діалогу з міською владою та місцевою громадою, знак того,  що у нас склалися   міцні партнерські  стосунки», - сказав генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков. 

 У рамках  угоди про соціальне партнерство в  2013 році виконані роботи з благоустрою парку 44 кварталу, вулиці 23 Лютого, території скверу "Чебурашка" (район 173 кватралу), мікрорайону 5-й Зарічний, зони відпочинку біля води по вул. Маршака.

Окрім того, здійснено:

  • поточний ремонт доріг на вулицях Рилєєва, Комуністичній, Плеханова та дороги вздовж Сонячного та Гірницького мікрорайонів;
  • реконструкцію майдану перед торгівельним центром по вул.Федоренка;
  • відновлення оранжереї Криворізького ботанічного саду НАНУ;
  • капітальний ремонт КПМНЗ "Криворізька міська музична школа №7";
  • придбання комп’ютерних класів.
  1. Крім програми соціального партнерства, "Метінвест" реалізує в Кривому Розі соціальні програми, такі як "Місто - нашими руками" і "Здорове середовище - справа кожного".
  2. Компанія залучає самих жителів до вирішення соціальних проблем свого міста. Ініціативні групи виступають з корисними пропозиціями та ідеями, як зробити життя в рідному місті комфортнішим. Кращі з них знаходять підтримку з боку компанії "Метінвест".
  3. Значна кількість спільних масштабних проектів свідчить про якісну динаміку відносин між підприємствами холдингу і владою, а соціальне партнерство надає можливість вийти на більш високий системний рівень взаємодії для спільного розвитку Кривого Рогу.

(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net   
polit_krivoy_rog@mail.ru


 

24 квітня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради