Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кращі практики роботи з особливими дітьми

Створено: 2020-01-24 15:58:05Оновлено: 2020-01-24 16:00:20

«Кроки успішної інтеграції дітей з особливими освітніми  потребами» під такою назвою пройшов круглий стіл на базі    комунального закладу   «Навчально-реабілітаційний центр» Криворізької міської ради 24.01.2020. 

У заході  взяли  участь працівники    департаментів     освіти і науки, соціальної політики виконкому Криворізької міської ради, працівники лікувальних закладів, керівники навчальних, реабілітаційних та інтернатних закладів і установ, громадських організацій, делегація  із Сполучених Штатів Америки на чолі з пані  Терезою Сіансіоло, доктором медичних наук, лікарем нейропсихологом. 

У ході круглого столу присутні ділилися досвідом роботи з особливими дітьми  та своїми напрацюваннями.

Усіх учасників об’єднувала спільна мета – удосконалення взаємодії органів освіти, соціального захисту населення, охорони здоров’я, громадськості міста  з питань своєчасного надання  допомоги родинам, які виховують дітей з особливими потребами та потреба в обміні досвідом  щодо позитивних результатів медичного супроводу таких дітей.

Учасники круглого столу також відвідали в   КЗ «Навчально-реабілітаційний центр»  КМР корекційні класи для проведення занять з дітьми з особливими потребами.

    У ході цього заходу надано позитивну оцінку роботи  органів  місцевого  самоврядування Кривого Рогу стосовно виділення всім без винятку дітям з інвалідністю одноразової матеріальної допомоги коштом міського бюджету, завдяки якій діти у супроводі батьків отримати у 2019 році корекційно-реабілітаційні послуги під час перебування  в дитячих таборах влітку. До присутніх донесено інформацію щодо збільшення розміру такої допомоги в 2020 році до 10,0 тис. грн. (у минулому році – 5,0 тис. грн). 

Учасники круглого столу висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю в цьому напрямку роботи.

 

Ми працюємо для мешканців міста Кривого Рогу

 і завжди  готові до співпраці.

Ваші зауваження та пропозиції

просимо надавати за електронною адресою: e-mail:upszn@kr.gov.ua

24 січня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради