Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Безпечний Кривий Ріг: у місті триває робота зі створення єдиної муніципальної системи відеоспостереження

Створено: 2020-01-24 16:27:30Оновлено: 2020-01-24 16:28:46

Міський голова Юрій Вілкул провів засідання робочої групи з розвитку програми «Безпечне місто». На реалізацію проєкту в міському бюджеті закладено 20 млн грн. Він передбачає декілька етапів. На першому - заплановано створити єдиний командний пункт, обладнати його потужним серверним та мережевим обладнанням, встановити близько 100 приладів відеонагляду.

На сьогодні вже визначене приміщення, в якому буде облаштований командний пункт та сформований штат працівників. Отримані і опрацьовані пропозиції від Головного криворізького управління поліції щодо ключових місць розміщення додаткових відеокамер. На першому етапі їх буде близько 100. Вони охоплять місця інтенсивного руху автомобілів – перехрестя та місця загального користування. Це будуть сучасні прилади відеонагляду з інфрачервоними датчиками, можливістю розпізнавання номерів, а також фільмування в нічний час.

«У Кривому Розі продовжується розбудова існуючої мережі відеокамер в єдину систему, яка буде розташовуватися у будівлі виконкому міськради. Ми підключимо до системи відеокамери поліції, наших бюджетних закладів (їх близько 50), до цієї роботи залучаємо швидку допомогу, служби МНС. Ми ретельно вивчили досвід українських міст та європейські практики і плануємо створити у Кривому Розі сучасну, «розумну» систему безпеки, яка дозволить оперативно реагувати на надзвичайні випадки, попереджати, а у разі необхідності, допомагати у розкритті злочинів. Криворіжці повинні бути захищені у рідному місті і ми над цим працюємо!», - сказав Юрій Вілкул.

Мер поставив завдання, щоб до 29 січня правоохоронці подали уточнені детальні пропозиції по кожному району, щодо розміщення відеокамер.

Нагадаємо, що у грудні 2019 року міський голова Юрій Вілкул підписав Меморандум з про співпрацю з Головним управлінням Національної поліції в Дніпропетровській області. Підписання меморандуму – це ще один крок в реалізації програми «Безпечне місто», зокрема, розвитку системи відеоспостереження у Кривому Розі та допомоги поліції в розкритті правопорушень і злочинів». Впровадження системи розраховане до 2025 року. Передбачено встановити 700 відеокамер, перекрити всі в'їзди і виїзди з Кривого Рогу, 100% - усі місця масового перебування людей з можливістю автоматичного розпізнавання особи. Також, планується запуск аналітичних систем ідентифікації порушень правил дорожнього руху, створення єдиної інформаційної системи між департаментами поліції (в т.ч. їх районними підрозділами), СБУ, МНС КП "Муніципальна гвардія" для повноцінного контролю і своєчасного реагування на можливі інциденти.

На разі, в Кривому Розі встановлено близько 150 камер відеоспостереження. Кошти на придбання та установку відеокамер виділив міський бюджет.

 

 

24 січня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради