Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі розпочав роботу єдиний на Дніпропетровщині оздоровчий табір для відпочинку та тренувань юних спортсменів

Створено: 2018-06-23 14:55:56Оновлено: 2018-06-23 14:58:13

Дитячий комунальний спортивний табір «Старт», розташований на березі Інгульця в селищі Валове Криворізького району, гостинно прийняв 250 вихованців спортивних шкіл міста, Криворізької міської федерації рукопашного бою, Центру для дітей, юнацтва та молоді «Олімп».

Кривий Ріг - єдине місто в Україні, що має три комунальних дитячих оздоровчих табори, в яких за рахунок місцевого бюджету відпочивають і набираються сил діти 12 пільгових категорій, а також юні обдаровані криворіжці. У минулому році в них було оздоровлено понад 3 тисяч хлопчиків і дівчаток. Цього літа - планується близько 4 тисяч дітей.

У 2018 році за пропозицією мера Юрія Вілкула на базі оздоровчого табору «Корчагінець» був створений спортивний табір, в якому відпочиватимуть вихованці всіх спортивних федерацій Кривого Рогу та ДЮСШ. Ціле літо, під керівництвом своїх тренерів, вони зможуть тренуватися, проводити збори, набиратися сил перед змаганнями. При цьому, батькам відпочинок дітей не буде коштувати ні копійки – кошти  на це виділяються з міського бюджету.

Вітаючи дітей з відкриттям першої зміни, Юрій Вілкул підкреслив: «Наш спортивний табір «Старт» отримав старт у життя! Ми намагалися створити для вас максимально комфортні умови, але найголовніші складові для відмінного літнього відпочинку - свіже повітря, гарне харчування, нові друзі і насичена цікава програма. І все це в нашому «Старті» є».

«Кривий Ріг великий, і багато хто з вас просто б не зустрівся, проживаючи на Інгульці або на  Північному ГЗК. «Старт» буде об'єднувати наших кращих спортсменів разом», - зазначив міський голова.

Для підготовки спортивного табору до літньої кампанії за кошти міського бюджету було придбано протипожежні засоби, відремонтований корпус для персоналу, придбано сучасне технологічне обладнання і зроблений ремонт у харчоблоці, закуплені комплекти постільної білизни, м'який інвентар.

Крім того, оскільки табір спортивний і у вихованців чітко спланований режим тренувань, тричі на день - мер Юрій Вілкул доручив управлінню освіти і науки переглянути і збільшити калорійність меню.

Директор ДОТ «Старт» Олександр Лєщинський сказав: «Старт» - перший на Дніпропетровщині табір, де діти, які мають успіхи в спорті, безкоштовно будуть і відпочивати, і проводити спортивні збори. Сюди вони приїхали зі своїми тренерами. І тут їх зустрічають професійні вихователі та вожаті. У всіх нас спільна мета - оздоровити дітей та досягти ще кращих результатів і в навчанні, і в спорті ».

У першу зміну в «Старті» відпочивають вихованці та тренери ДЮСШ №№ 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10, Криворізької міської федерації рукопашного бою, Центру для дітей, юнацтва та молоді «Олімп». Всього, за три зміни в спортивному таборі буде оздоровлено 900 юних спортсменів.

Довідково: За останні 7 років у Кривому Розі проведена величезна системна робота по зміцненню матеріально-технічної бази всіх 10 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Це - відродження стадіону «Спартак», будівництво "Льодової арени", капітально відремонтований 25-метровий плавальний басейн, триває капітальний ремонт 50-ти метрового басейну, завершена реконструкція запасного футбольного поля спорткомплексу "Металург". Після відмови держави фінансувати дитячо-юнацькі спортивні школи, за дорученням мера Юрія Вілкула їх утримання повністю взяло на себе місто.

 


 

23 червня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради