Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Місто завжди буде підтримувати молодіжні проекти, спрямовані на його розвиток, - секретар міськради

Створено: 2018-06-23 14:52:58Оновлено: 2018-06-23 14:55:44

Напередодні Дня молоді в Криворізькій мерії привітали та вручили міські нагороди талановитій, активній і творчій молоді. Другий рік за ініціативою мера Юрія Вілкула  вручають іменну стипендію Володимира Бизова 10 молодим вченим.

Від імені міського голови молодих викладачів, студентів, робітничу молодь, представників молодіжних громадських організацій привітав секретар міськради Сергій Маляренко.

У молодіжному житті Кривого Рогу 2018 рік - дуже насичений. У травні пройшов перший Всеукраїнський молодіжний фестиваль-форум, у якому взяли участь молоді люди з 12 областей, яскравою  подією став День Європи, який пройшов під патронатом народного депутата України Костянтина Павлова.

«Насправді, в місті проходить багато цікавих молодіжних заходів. Молодь - це майбутнє Кривого Рогу і місто завжди буде підтримувати молодіжні проекти, спрямовані на його розвиток. Третій рік працює прийнята під керівництвом мера Юрія Вілкула муніципальна програма «Нова генерація Кривого Рогу». Є чітка стратегія по роботі з молоддю. Залучаємо молодь до участі в проекті «Громадський бюджет». Багато що робиться, і багато - ще попереду », - підкреслив Сергій Маляренко.

Член молодіжного виконкому, Діана Зіньківська сказала: «Я рада, що живу і навчаюся в найпрекраснішому  місті - Кривому Розі. Разом з друзями брали участь у Днях Європи, молодіжних форумах, виступали на Дні міста. Їздили з благодійною акцією до діточок у модульне містечко для переселенців. Дійсно, місто підтримує наші починання, якщо є питання, можна безпосередньо звернутися до міського голови, або ж прийти в молодіжну приймальню ».

Кривий Ріг - лідер регіону за кількістю іменних стипендій, муніципальних нагород і премій для молоді. Щорічно 60 студентів вищих навчальних закладів та 8 учнів училищ і технікумів отримують іменні стипендії Григорія Гутовського та  Олександра Поля.

З 2017 року, за пропозицією мера Юрія Вілкула, у рамках програми «Нова генерація 2016 – 2020 рр.» передбачено фінансування з міського бюджету іменних стипендій - імені Вадима Гурова та Володимира Бизова. Щороку 10 кращих студентів металургійного профілю отримуватимуть стипендії імені В.Гурова (по 3 тис. грн.), а 10-ти молодим вченим буде виплачуватися стипендія (5 тис. грн. - кожному) імені ректора Криворізького технічного університету Володимира Бизова.

 


 

23 червня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради