Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Виконавчі та правоохоронні органи міста підвищили взаємодію для вирішення нагальних завдань щодо захисту прав неповнолітніх

Створено: 2011-03-23 14:22:58Оновлено:

22 березня у залі засідань виконкому Криворізької міської ради відбулася міжвідомча нарада правоохоронних і контролюючих органів Кривого Рогу та представників міської влади. Провів захід прокурор міста Федір Кириєнко за участю секретаря міської ради Сергія Маляренка і начальника Криворізького міського управління ГУМВС України в Дніпропетровській області Сергія Шматова. На нараді обговорювалися питання щодо захисту прав неповнолітніх, дотримання законодавства, спрямованого на попередження правопорушень серед дітей та підлітків.

За інформацією прокурора міста Федора Кириєнко, правоохоронними органами спільно з органами державної, виконавчої влади протягом 2010 року за цим направленням була проведена значна робота, у результаті якої забезпечено зниження злочинності серед неповнолітніх на 18 % у порівнянні з 2009 роком. Зокрема на 11% зменшено вчинення злочинів неповнолітніми у стані алкогольного сп’яніння, скоєння тяжких злочинів дітьми зменшилося на 34%.

Проте Ф. Кириєнко зазначив, що незважаючи на показники і вжиті заходи у місті продовжують мати місце випадки вчинення насильства над дітьми у сім’ї. Потребує негайного вирішення і питання щодо суїцидальних випадків у Кривому Розі. Лише за осанні чотири місяці суїцид скоїли 6 підлітків.

На засіданні наради було наголошено на спільну роботу органів виконавчої влади та правоохоронних органів задля максимального впливу на ситуацію, що склалася. Секретар міської ради Сергій Маляренко відзначив, що така взаємодія є предметом постійного контролю і уваги з боку міської влади. Розпорядженням міського голови у Кривому Розі створено відповідні комісії. До роботи з цих питань залучено депутатів усіх рівнів.

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради