Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

GPS-моніторинг автомобілів швидкої допомоги – один із перших кроків модернізаціі системи охорони здоров’я

Створено: 2012-02-23 15:19:38Оновлено:

21 лютого в рамках реформування та модернізації системи охорони здоров’я у місті Кривому Розі за ініціативою виконкому Криворізької міської ради відбувся семінар-огляд для засобів масової інформації щодо роботи оперативного відділу КЗ «Криворізька станція швидкої медичної допомоги» з метою ознайомлення та об’єктивного висвітлення роботи станції.

У минулому році за ініціативою губернатора області Олександра Вілкула на автомобілі «Швидкої допомоги» встановлено обладнання GPS-моніторингу. Це один із кроків на початковому етапі модернізації системи охорони здоров’я у місті. Під час проведення заходу представники криворізьких ЗМІ отримали детальну інформацію про роботу, позитивні зрушення і про існуючі проблеми станції від головного лікаря Бійовського Анатолія Михайловича. Також про хід проведення в місті модернізації системи охорони здоров’я розповіла головний лікар КЗ «Криворізький центр здоров’я» Веровенко Лілія Олексіївна. В кінці зустрічі відбувся огляд роботи GPS-моніторингу та спілкування з персоналом станції швидкої медичної допомоги.

Щоденно 58 бригад швидкої допомоги надають швидку та невідкладну допомогу населенню міста. Обслуговують від 600 до 800 викликів за добу тільки у місті. Звичайно на 70% оцінка рівня стану медичної допомоги у місті залежить від якості роботи швидкої допомоги.

Міська влада приділяє велику увагу питанням медичного обслуговування населення. Розвиток і вдосконалення організаційний форм та методів надання термінової медичної допомоги населенню, застосування сучасних технологій, підвищення якості роботи медичного персоналу - це важливі напрямки модернізації та реформування системи охорони здоров’я, що розпочалися у місті минулого року. Вирішення цих питань залежать насамперед від фінансування даної служби. Слід відмітити, що якщо раніше на один виклик бригади швидкої допомоги виділялося 3,5 грн., то на протязі 2012 року ця сума буде збільшена до 20-25 грн. Це дозволить покращити якість надання швидкої медичної допомоги мешканцям нашого міста та прилеглих районів. Також слід відзначити, що в Кривому Розі вперше по області бригадами станції швидкої допомоги здійснено впровадження тромболізісної терапії інфаркту міокарда на дошпитальному етапі.

Рівень професіоналізму працівників цієї служби охорони здоров’я щорічно оцінюється на обласних змаганнях бригад швидкої допомоги на звання "Краща бригада швидкої допомоги Дніпропетровської області". Так у листопаді 2011року в нашому місті проводились такі змагання, під час яких бригада № 40 Міської станції швидкої допомоги зайняла 1-е місце та отримала звання - "Краща бригада швидкої допомоги Дніпропетровської області".

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради