Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Традиційно, Кривий Ріг перший в Україні розпочав підготовку до наступного опалювального сезону

Створено: 2020-01-23 14:21:23Оновлено: 2020-01-23 14:22:50

Рішенням січневого виконкому створений штаб з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років відповідних служб. До його складу увійшли підприємства-постачальники житлово-комунальних послуг, підрозділи виконкому, підприємства, що  обслуговують міську інфраструктуру.

Директор департаменту розвитку інфраструктури міста Іван Карий доповів міському голові про заходи з підготовки до наступної зими. Зокрема, заплановано підготувати 98 котелень різних форм власності, 124 теплорозподільчих пунктів, здійснити заміну понад 16 км мереж теплопостачання,  виконати капітальний ремонт 5 котлів на котельнях державної  «Криворізької теплоцентралі» (2) та комунальної «Криворіжтепломережі» (3). Продовжаться роботи з ізолювання тепломереж: Криворіжтепломережа» планує  відновити 10 км теплової ізоляції, «Криворізька теплоцентраль» - 8,4 км теплової ізоляції.

«У 2019 році «Криворіжтепломережа» та «Криворізька теплоцентраль» перевиконали план з відновлення теплоізоляції та заміні тепломереж. Як наслідок, буде зменшено споживання енергоресурсів через запобігання охолодження теплоносія, та, відповідно, покращення якості послуг централізованого опалення. Орієнтовна очікувана економія споживання енергоресурсів – понад 200 тис. м3 природного газу та близько 70 тис. кВт-год. електроенергії або близько 1,5 млн грн. за рік», -  підкреслив Іван  Карий

Важливою складовою підготовки до нового опалювального сезону залишається встановлення приладів обліку тепла. За кошти міського бюджету у 2019 році комунальне підприємство «Криворіжтепломережа» встановило 444 приладів (вузлів) обліку теплової енергії, що дало змогу досягнути 100% рівня забезпечення багатоквартирних будинків – споживачів «Криворіжтепломережі» - лічильниками обліку тепла.

Державна «Теплоцентраль» протягом 2019 року забезпечила встановлення 131 приладу обліку на житлових будинках із 614 запланованих. Робота в цьому напрямку буде продовжуватись у 2020 році.

«Загалом, заходи з обладнання приладами обліку багатоквартирних будинків дозволять більш ніж 320 тис. криворіжцям заощадити на споживанні тепла за рахунок отриманої економії від встановлення лічильників близько 40% (очікувано)», -  зазначив І. Карий.

 За завданням мера Юрія Вілкула проводиться комплексна робота з реалізації оптимізованої схеми перспективного теплопостачання. І в цьому напрямку місто з 2012 року співпрацює з Європейським Інвестиційним Банком в галузі тепло- та водопостачання.

У 2020 році продовжиться  реалізація проєкту «Модернізація системи теплопостачання міста Кривого Рогу (І етап)», який передбачає здійснення децентралізації системи теплопостачання котельної «КМК» КПТМ «Криворіжтепломережа» з виведенням її з експлуатації. У листопаді 2019 року між Мінфіном, Міністерством розвитку громад та територій, Криворізькою міською радою підписано угоду про передачу коштів позики, яка була затверджена рішенням міської ради. Реалізацію проєкту розпочато цьогоріч.

 

23 січня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради