Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Програма мера «Розвиток дошкільної освіти»: у 2018 році в дитячих садках Кривого Рогу створено 270 додаткових місць

Створено: 2018-12-22 12:19:57Оновлено: 2018-12-22 12:21:40

У цьому році було відкрито два нових навчально-виховних комплекси і 5 додаткових груп для 270 малюків. Завершені роботи із створення дошкільної групи на 26 місць  в НВК №13 Центрально-Міського району.

Мер Юрій Вілкул проконтролював завершення будівництва і поставив завдання, щоб дошкільне відділення вже в перших числах нового року запрацювало.

Кошти на підготовку і реалізацію проекту виділило місто. У минулому році перебудували приміщення під дитячу групу, в 2018 завершили ремонт в підсобних приміщеннях. Закупили посуд, пральну машину, двоярусні ліжечка та столики.

На завершальному етапі - будівництво колектора на території НВК, який дозволить вирішити питання з дотриманням санітарних норм.

На сьогодні будівельні роботи з облаштування приміщення під дошкільну групу закінчені. Залишилося отримати дозвільні документи для введення в експлуатацію.

«У батьків не повинно бути жодних  проблем із влаштуванням дитини до дитячого садка. Ми робимо все для того, щоб малюки 100% були охоплені дошкільною освітою. Раніше жителям Чорногірки доводилося возити в садочки своїх дітей, а тепер створені комфортні умови поряд з місцем проживання», - зазначив мер Юрій Вілкул.

«Пріоритетним напрямком в роботі міста є вирішення питань дошкільної освіти. У 2018 році збільшено кошти на утримання дітей. На одну дитину виділено понад 23 тис. грн. Також, місто виділяє гроші на оплату комунальних послуг, зарплату вихователів і всього техперсоналу. У 2018 році з міського бюджету на це виділено 662 млн. грн», - сказала Наталія Намінат, начальник відділу дошкільної освіти департаменту освіти і науки.

Місто вирішує питання з улаштуванням у дошкільні заклади дітей   віддалених житлових масивів і приватного сектора. Найоптимальніший варіант - створення невеликих груп. Цього року після капремонту відкритий навчально-виховний комплекс №58, створено 2 групи для 40 дітей. Також, запрацював  після реконструкції дитсадок №243. Він розрахований на 110 малюків. Це - 8 груп, п'ять з яких профільні: логопедична, ортопедична і психологічна, для корекції дітей з аутизмом.

«Усі школи та садочки повинні відповідати сучасним вимогам і критеріям. Діти, педагоги і вихователі повинні почувати себе у безпеці. А батьки будуть спокійні і впевнені, що їхні діти в комфорті отримують якісну освіту», - підкреслила Тетяна Кріпак, в.о.  директора  департаменту освіти і науки.

Дошкільними формами освіти у Кривому Розі охоплено близько 24 тисяч діток, від двох з половиною років до шести, що становить 95%. Це - найвищий показник по Дніпропетровській області.

 

Довідково:

У Кривому Розі працює 152 дошкільних  заклади, 11 НВК та 1 навчально-реабілітаційний комплекс. Їх відвідують 23 942 вихованця.

22 грудня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради