Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

НОВЕ В СУБСИДІЇ З 1 ЖОВТНЯ!!!

Створено: 2018-10-22 16:15:16Оновлено: 2018-10-22 16:16:13

Урядом прийнято зміни до діючого Порядку призначення житлової субсидії, які набувають чинності з 1 жовтня.

Зверніть увагу, що:

  1. Відмінено врахування до сукупного доходу сплачених аліментів.
  2. На призначення субсидії мають право ті громадяни, в яких не сплачено єдиний соціальний внесок з вини роботодавця.
  3. Визначено право на призначення субсидії родинам площа житла яких опалювальна, а не загальна, не перевищує 120 кв. метрів для квартири та 200 кв. метрів для індивідуального будинку.
  4. Субсидія за рішенням районної комісії може бути призначена сім'ї в складі якої є особа, яка не має доходів, бо перебуває у складних життєвих обставинах через хворобу, вона є алко- чи наркозалежною (за наявності довідки від лікаря), або онкохворою (за наявності висновку ЛКК).
  5. Перелік непрацездатних непрацюючих громадян, які мають право на призначення субсидії на понаднормову площу, але не більше ніж 30% від норми, доповнено громадянами, які отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника, або отримують пенсію за вислугою років та досягли пенсійного віку, або отримують державну соціальну допомогу за інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.
  6. Громадянам, які отримують субсидію і які використали комунальних послуг на суму меншу ніж розмір обов’язкового платежу, мають право сплачувати лише вартість фактично спожитої послуги.
  7. У випадку, якщо громадяни працюють за кордоном легально та сплачують там внески на соціальне страхування вони мають право на призначення субсидії на загальних підставах

 

Це може бути цікаво

Станом на 01.10.2018 житлову субсидію у місті отримували 54,2 тис. домогосподарств.


Департамент соціальної політики

22 жовтня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради