Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Сервіси Дії, які можуть стати у нагоді

Створено: 2022-09-22 09:25:34Оновлено: 2022-09-22 09:28:54

Центр адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») завжди намагається бути у вирі подій і тому сьогодні зробив для Вас добірку сервісів  Дії, які стануть у нагоді у період воєнного часу:

1. Пенсійне посвідчення у застосунку Дія відтепер доступно двох видів – за віком та спеціальне. Щоб побачити їх у Дії, вони мають бути видані після 2014 року. Пенсійне «за віком» підтягнеться в Дії автоматично, а спеціальне необхідно завантажити самостійно. Як і інші документи в застосунку, пенсійне посвідчення можна буде перевірити або пошерити його за допомогою QR-коду.

Якщо у Вас посвідчення-книжечка, то такий документ у Дії не відображатиметься. Радимо звернутися до Пенсійного фонду, щоб оновити посвідчення.

2. Е-посвідка на проживання для іноземців. 

Що треба, аби посвідка підтягнулася в Дії?

– біометрична посвідка на проживання, видана з квітня 2018 року;

– податковий номер (РНОКПП);

– смартфон із NFC-чипом;

– банківський рахунок для авторизації через BankID.

3. Документи англійською мовою. Тепер не треба кудись звертатися  для перекладу документа англійською. Всього за пару кліків Ви можете отримати англомовну версію закордонного паспорта, техпаспорта та посвідчення водія. Крім перекладу, Ваші права та техпаспорт отримають міжнародне кодування, яке використовують у ЄС, США та Канаді.

4. Шеринг авто  повернули в Дію. Деякий час задля безпеки ця послуга була недоступна, але зараз реєстри захищені та працюють, тому шеринг техпаспорту повертається у Ваші смартфони. Послуга буде корисною, коли позичаєте або віддаєте транспорт родичам чи друзям на якийсь час. Адже відповідальний на дорозі той, хто користується автівкою, а не її власник.

5. Сплата штрафів від патрульної поліції. З лютого ця функція також була призупинена. Тепер Ви знову можете одразу сплатити штраф у декілька кліків, якщо порушили ПДР. 

6. Для бізнесу на Порталі Дія додано послугу автоматична реєстрація ТОВ. Послуга виконується без участі держреєстратора та триває близько 10 хвилин. Виписка про реєстрацію ТОВ буде доступна протягом 3 робочих днів із дня реєстрації. Після постановки Вашого бізнесу на облік в податковій та органах статистики виписку можна завантажити в розділі «Отримані документи» на Порталі Дія.

7. Спрощено процес усиновлення. Це вже друга послуга з усиновлення на Порталі Дія, раніше запустили консультації, а тепер — реєстрацію для потенційних батьків, щоб всиновити дитину.

Як зареєструватися онлайн?

1. Увійдіть у кабінет громадянина на Порталі Дія .

2. Натисніть «Послуги ➡ Сімʼя ➡ Усиновлення: реєстрація кандидатом».

3. Заповніть анкету, вказавши дані про шлюб та чоловіка/дружину, фактичну адресу проживання та про дитину, яку ви хочете усиновити: стать, вік тощо.

4. Завантажте потрібні документи.

5. Підпишіть заяву е-підписом та натисніть «Надіслати».

Далі заяву перевірятимуть працівники служби у справах дітей, це триватиме 5 робочих днів. Після цього служба у справах дітей завітає до Вас додому, щоб переконатися, що там може жити дитина. Якщо все добре — усиновлювачів очікує подальша реєстрація на статус кандидата.

Ми і надалі інформуватимемо Вас про всі новинки та цікавинки, які допоможуть економити час та рухатися вперед у діджитал вимір.

  

Отримуйте всі переваги «Цифрового світу» без черг та зайвої втрати часу!

 

 Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

[email protected]

https://viza.kr.gov.ua

22 вересня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради