Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Дмитро Колєсніков привітав металургів «АрселорМіттал Кривий Ріг» з професійним святом

Створено: 2013-07-22 11:12:38Оновлено:

Губернатор Дмитро Колєсніков взяв участь в урочистостях з нагоди Дня металургів на підприємстві «АрселорМіттал Кривий Ріг» та привітав металургів з професійним святом металургів.

«Бути металургом - значить, бути сильним. Цю істину ви доводите щоденною наполегливою працею. Саме в доменних печах Кривбасу створюється економічна міць Дніпропетровщини, економічна міць України, - звернувся до металургів підприємства Дмитро Колєсніков. - Я пишаюся тим, що починав свою трудову біографію саме тут, на Криворіжсталі. Пишаюся тим, що все моє життя, так чи інакше, пов'язана з металургією Дніпропетровщини. Своїм успіхом у житті я зобов'язаний людям гарячої, славної і благородної професії».

У середньому більше половини виробництва чавуну, сталі і прокату в металургії області складає продукція «АрселорМіттал Кривий Ріг». У загальнодержавних обсягах виробництва чавуну, сталі і прокату - п'яту частину. За 6 місяців 2013 року по порівнянні з аналогічним періодом минулого року «АрселорМіттал» збільшив показники видобутку руди, чавуну, сталі, товарного прокату.

«АрселорМіттал» систематично удосконалює та розширює свої базові виробництва. В першому півріччі 2013 року на підприємстві було введено в експлуатацію механізовану лінію пакування та сортування фасонного та сортового прокату. Також було виконано технічне переоснащення систем електричного постачання та автоматизованого управління конвертера № 6 сталеплавильного департаменту комбінату. Реалізуються інші проекти з ремонту та реконструкції існуючого виробництва, зокрема, переоснащуються природоохоронні об'єкти.

«АрселорМіттал» утримує позиції лідера не тільки в модернізації виробництва, а й у фінансуванні соціальної сфери. Це один з найнадійніших соціальних партнерів місцевої громади Кривого Рогу та Дніпропетровської області в цілому, - наголосив керівник області. - Комбінат активно співпрацює з лікувальними та навчальними закладами міста, виділяє кошти для придбання медичного обладнання, капітальних ремонтів шкіл, дитячих садків тощо».

У 2012 році підприємством були підписані угоди про спонсорську та благодійну допомогу з Дзержинським районним відділом освіти, позашкільним закладом “Дитячий оздоровчий табір “Слава”, школою-інтернатом для глухих дітей Кривого Рогу. Також були підписані угоди щодо фінансування робіт з капітальних та поточних ремонтів у трьох загальноосвітніх школах міста, про спонсорську та благодійну допомогу в придбанні медичного обладнання з міжобласним центром генетики та пренатальної діагностики. Загалом минулого року фінансування соціальних проектів склало 77,5 млн.грн.
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради