Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про результати громадських слухань

Створено: 2020-05-22 16:09:16Оновлено: 2020-05-22 16:10:09

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», як однією з форм відкритих обговорень, 21.05.2020  у виконкомі міської ради (50101, м. Кривий Ріг, пл.Молодіжна,1, кабінет 365) проведенні громадські слухання  у форматі відео-конференції (платформа Zoоm)  з питання обговорення проєкту регуляторного акта – рішення міської ради «Про встановлення ставки збору за місця для паркування транспортних засобів у  м. Кривому Розі на 2021 рік», аналізу його регуляторного впливу та оцінки стану суспільних відносин, на врегулювання яких спрямована дія акта.

У вищезазначених заходах брали участь: суб’єкти господарювання, члени тимчасової робочої групи для встановлення ставки збору за місця для паркування транспортних засобів у м. Кривому Розі та міських галузевих рад підприємців за відповідним напрямком роботи, представники депутатського корпусу, органів місцевого самоврядування. Крім того, під час проведення  відео-конференції, у телефоному режимі, висловили свою думку представники Криворізьких управлінь ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

На теперішній час у місті ставка збору становить 0,03% мінімальної заробітної плати, установленої законом на   01 січня податкового (звітного) року, за кожен день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв. метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності.

У проєкті регуляторного акта  запропоновано визначити ставку збору на 2021 рік у розмірі 0,015%, що пояснюється щорічним підвищенням розміру мінімальної заробітної плати, від якої залежить ставка збору. Зниження розміру ставки забезпечить зменшення податкового навантаження на суб’єктів господарювання цієї сфери діяльності.

Ухвалення рішення необхідне для прозорого ефективного встановлення розміру ставки збору за місця для паркування транспортних  засобів,  сприяє підвищенню рівня податкової дисципліни, ефективності  контролю  державної  податкової  служби в  частині наповненості бюджету міста, своєчасності сплати збору та забезпеченню фінансування міських цільових програм.

Запропоновані в проєкті рішення ставки збору за місця для паркування транспортних засобів є нижчими за максимальний розмір ставок, передбачений  Податковим Кодексом України, та оптимальними для досягнення балансу інтересів членів територіальної громади, суб’єктів господарювання й органів місцевого самоврядування. 

За результатами проведення громадських слухань та після обміну думками вирішено залишити проєкт рішення міської ради «Про встановлення ставки збору за місця для паркування транспортних засобів у  м. Кривому Розі на 2021 рік» у запропонованій редакції, а у разі надходження обгрунтованих та аргументованих письмових пропозицій вивчити їх доцільність та за необхідності внести зміни до проєкту рішення.

Зауваження та пропозиції приймаються в письмовому вигляді від громадян, суб’єктів господарювання, їх об’єднань, наукових установ та консультативно-дорадчих органів у здійсненні державної регуляторної політики з 14.05.2020 в місячний термін відповідальними за розроблення регуляторного акта (управління транспорту та телекомунікацій виконкому Криворізької міської ради каб. 365,  тел.  (0564) 92-02-75, електронна адреса: [email protected]);  департамент фінансів виконкому Криворізької міської ради, каб. 219, тел.(0564)92-01-41), електронна адреса: depfin@ kr.gov.ua); управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (каб. 510,  тел.(056) 493-08-71), електронна адреса: [email protected];

а також на електронні поштові скриньки виконкому міської ради [email protected] і виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected],            [email protected]

 

 

22 травня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради