Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

К. Павлов: Важливо, щоб криворізькі школярі отримували якісні знання в теплих і затишних приміщеннях

Створено: 2020-05-22 11:06:36Оновлено: 2020-05-22 11:10:00

В рамках взаємодії з Європейським банком реконструкції та розвитку, в криворізьких закладах освіти, вже третій рік поспіль йдуть роботи з енергомодернізації. За цей час встановлено 28 індивідуальних теплових пунктів. Цьогоріч планується встановити 6 теплових пунктів в школах № 89, 51, 99, 103, 85 та Тернівській гімназії.

Кривий Ріг завдяки співпраці з Європейським банком розвитку та реконструкції розпочав проєкт «Підвищення енергоефективності у Кривому Розі». Роботи з енергомодернізації передбачають утеплення фасадів і дахів, заміну вікон та розміщення теплових пунктів, що скорочують втрати тепла в зимовий період майже вдвічі. На першому етапі планується встановлення 5 теплових пунктів у школах №73, 78, 126, 113, НВК №81. Всього до проєкту включено 44 навчальних заклади. Також, на початок 2020 року у закладах освіти міста замінено понад 60% старих дерев’яних вікон на сучасні енергоефективні металопластикові. Протягом поточного року планується здійснити заміну ще понад 5% вікон.

«Нам вдалося досягти, щоб Кривий Ріг увійшов до трійки міст України, в якому Європейський банк реконструкції і розвитку реалізує проєкт по енергоефективності. Для нас важливо, щоб криворізькі школярі отримували якісні знання в теплих і затишних приміщеннях. А заклади освіти, завдяки енергоефективності, будуть економити близько 40% на тепловій енергії та 5% на електроенергії. Це означає, що зекономлені кошти можуть бути спрямовані на інші ремонти, покупку інвентарю, облаштування кабінетів хімії, фізики та інше», - зазначив Костянтин Павлов.

«Хоча історія школи починається ще з довоєнного часу, її новій будівлі 20 років. Вона світла і простора, в 20 класах навчається більше 400 учнів. Весь наш педагогічний колектив намагається зробити навчальний процес якісним і цікавим.  Ми дуже вдячні місту за увагу та допомогу. Зараз повним ходом тривають роботи з установки теплового пункту, а це значить, що і учням, і вчителям буде набагато комфортніше за будь-якої погоди», - сказала Валентина Балюк, директор школі №89.

Відзначимо, що незважаючи на карантин, 17,5 тисяч працівників закладів освіти міста отримують заробітну плату в повному обсязі.

22 травня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради