Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: Ми надали максимальні пільги для малого та середнього бізнесу, які дозволяє нам зробити законодавство. 10 тисяч криворізьких підприємців отримають значну підтримку

Створено: 2020-04-22 15:17:41Оновлено: 2020-04-22 15:18:52

В умовах карантину ми підримуємо малий і середній бізнес та звільняємо його від сплати єдиного податку та орендної плати

На квітневій сесії депутати підтримали пропозиції міського голови Юрія Вілкула  стосовно  підтримки малого та середнього бізнесу.

«Ми розуміємо  наскільки  зараз важко виживати бізнесу. Особливо, малому та середньому бізнесу, який не працює взагалі, або не на повну потужність. У першу чергу, це - платники  єдиного податку першої групи. Мова йде про  підприємців, що торгують  за прилавками на ринках, і тих, хто працює в сфері  послуг без найманих працівників. Вони практично на 90% потрапили під карантинні обмеження. Їх ми 100% звільняємо  від сплати єдиного податку на період – з 1 березня по 30 квітня включно», - зазначив Юрій Вілкул.   

Також, місто підтримує підприємців платників єдиного податку другої групи, що можуть мати до 10 найманих працівників.  «60 % з них теж потрапили під обмеження й припинили діяльність в умовах карантину, ще  40 % не потрапили під закриття, але працюють не на повну потужність. У цьому питанні підійшли максимально зважено та  врахували інтереси підприємців. Ті, хто повністю потрапив під  обмеження, звільняються  від сплати податку в повному обсязі. Підприємці, які працюють не на повну потужність - зменшуємо сплату податку на 50 %», - підкреслила  начальник управління  розвитку підприємництва Ірина Рижкова.

Крім того, з березня по квітень підприємців, що орендують об’єкти комунальної власності, місто звільнило від орендної плати.  Малий і середній бізнес, який  зараз працює не на повну потужність,  оплачуватиме 50 % вартості орендної плати, а суб’єкти господарювання,  що змушені призупинити діяльність  - звільняються 100% від орендної плати.

Що стосується  сезонних ярмарок, а це так звані овочеві палатки, отримають подвійну пільгу, адже вони є платниками  єдиного податку та сплачують орендну плату за місце, на якому вони розміщуються. Тому вони 100 % звільняються і від  сплати єдиного податку та орендної плати.

«І ще один напрямок –  рекламісти. Розміщуючи свою рекламу на комунальних конструкціях, вони мали платити за розміщення своєї реклами. На період карантину, всі хто мають дозволи на розміщення зовнішньої реклами – звільняються від сплати за користування рекламними конструкціями на об’єктах комунальної власності міста»,  - резюмувала  І. Рижкова.   

Підприємцям, які вже сплатили податки або орендну плату за вказані місяці,   дані платежі  будуть зараховані  на майбутні періоди.

22 квітня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради