Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ЯК ПІДТВЕРДИТИ МІСЦЕ ПРОЖИВАНЯЯ ПЕРШАЧКА?

Створено: 2019-04-22 13:24:59Оновлено: 2019-04-22 13:31:10

Найбільш актуальним питання «прописки» дитини є напередодні навчального року. Новий Закон «Про освіту» передбачає, що кожна дитина може піти в перший клас школи, найближчої до її місця проживання, закріпленої за цією територією – без жодних тестів. Виконавчий комітет Криворізької міської ради доводить до відома батьків майбутніх школяриків наступну важливу інформацію.

Місце реєстрації – це не єдиний спосіб підтвердження місця проживання дитини для першочергового зарахування до школи. Підтвердити місце проживання дитини можна за наступними документами:

- паспорт громадянина України (тимчасове посвідчення громадянина України, посвідка на постійне проживання, посвідка на тимчасове проживання, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист, довідка про звернення за захистом в Україні) одного з батьків дитини чи законних представників;

- довідка про реєстрацію місця проживання дитини або одного з її батьків чи законних представників;

- довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

- документ, що засвідчує право власності на відповідне житло;

- рішення суду, яке набрало законної сили, про надання особі права на вселення до житлового приміщення, визнання за особою права користування житловим приміщенням або права власності на нього, права на реєстрацію місця проживання;

- документ, що засвідчує право користування житлом (договір найму/піднайму/оренди тощо), укладений між фізичними особами (за умови його реєстрації або нотаріального посвідчення) чи між юридичною і фізичною особами, зокрема щодо користування кімнатою в гуртожитку;

- довідка про проходження служби у військовій частині;

- акт обстеження умов проживання.

Перелік не є вичерпним – підтвердженням також може бути інший офіційний документ, що містить інформацію про місце проживання дитини та/або одного з її батьків чи законних представників.

Якщо, на 31 травня кількість поданих заяв не перевищує кількості місць, то не пізніше 1 червня видається наказ про зарахування усіх дітей. Їх список оприлюднюється виключно в закладі освіти.

 

 

Ми працюємо для Вас!

 

Наші контакти:

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:
м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-22; e-mail: [email protected].

Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

Департамент освіти і науки виконкому Криворізької міської ради:
м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; тел.74-81-38, 74-44-50

22 квітня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради