Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Мер Юрій Вілкул підписав Меморандум про співпрацю з юстицією

Створено: 2019-03-22 14:07:37Оновлено: 2019-03-22 14:09:32

22 березня міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул та начальник Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Леонід Маньковський підписали Меморандум про співпрацю у сфері передачі частини повноважень РАГСІВ місцевому самоврядуванню.

Тепер криворіжці отримуватимуть послуги РАГСів, а це- свідоцтва про народження, шлюб, зміну імені, смерті в 7 підрозділах центру "Віза" і 4 мобільних офісах. «Підписання Меморандуму – ще один крок до підвищення якості життя містян, спрощення отримання адмінпослуг. Я завжди підкреслюю – ми працюємо для людей і повинні надавати послуги просто, доступно, якісно. Це – моя вимога!",- сказав мер Ю. Вілкул.

Кривий Ріг перший в Україні впровадив практику надання пакетних послуг. Їх на сьогодні десять. Серед них: «Народження дитини», «Втрата документів», «Зміна імені», «Втрата близької людини» та інші. Також, Кривий Ріг - перше місто в Україні, де працюють два мобільні офіси-трансформери для виїзду у віддалені райони. Працюють два мобільних кейса для обслуговування клієнтів вдома. Це зручно для  мешканців з особливими потребами, літніх людей, інвалідів та ветеранів війни.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Леонід  Маньковський  підкреслив: «Із Кривим Рогом ми три роки реалізуємо спільні проекти. Один з популярних "Шлюб за добу". Ним скористалося 808 пар. Дійсно, у вашому місті бачимо, що послуги стають ближчими, доступнішими до мешканців. Реформа адмінпослуг в Кривому Роз і-реально працює і вдосконалюється!".

 У рамках візиту до Кривого Рогу гості ознайомилися з роботою муніципального центру "Віза", мобільних офісів-трансформерів.

Також,  цього  дня в Центрі адмінпослуг в режимі онлайн була прийнята перша заявка на отримання документів на реєстрацію новонародженого. Це - Вікторія Іванченко у якої народилася донька Єва.

 

Довідково:

У 2016 році виконком Криворізької міськради  акредитований органом державної реєстрації бізнесу і нерухомості. Було  прийнято від юстиції 135 тис. реєстраційних справ громадян і суб'єктів господарювання.

Для зручностей криворіжців замість 1 офісу реєстрації - за розпорядженням мера Юрія Вілкула , організовано  13 фронт-офісів, у тому числі 4 – мобільних.

З того часу розпочата плідна співпраця міста  з Головним територіальним управлінням юстиції у Дніпропетровській області та його підрозділами у Кривому Розі.

22 березня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради