Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

К. Павлов привітав криворіжців з 77-ю річницею визволення Кривого Рогу: Місто береже пам`ять про своїх визволителів, ми – нащадки переможців і пишаємося цим! Повага та вдячність ветеранам – завжди житимуть в серцях дітей, онуків та правнуків

Створено: 2021-02-22 16:41:47Оновлено: 2021-02-22 16:43:59

22 лютого 2021 року виповнилось 77 років з дня визволення Кривого Рогу від нацистських загарбників. На честь воїнів-захисників, які героїчно відстояли Кривбас та звільнили його від ворога, у Меморіальному комплексі, що у Металургійному районі, запалили 10 факелів Пам’яті.

Після урочистого ритуалу відбулося покладення квітів до монументу «Перемога». Участь у ньому взяли ветерани, учасники бойових дій, міський голова Костянтин Павлов, голови міської та районних ветеранських організацій, Почесні громадяни Кривого Рогу.

Вітаючи земляків з 77 річницею визволення Кривого Рогу, мер Костянтин Павлов підкреслив:

«Для кожного з нас це - особливе свято, адже немає жодної криворізької родини, якої б не торкнулася війна. На превеликий жаль, час невблаганний і все менше і менше наших ветеранів. На сьогодні у місті проживає 61 фронтовик. В тому числі, визволителька Кривого Рогу, фронтова медична сестра Валентина Іванівна Погорілова. Ми схиляємо голови перед подвигом наших захисників! І хочу запевнити - Кривий Ріг завжди берегтиме пам'ять про своїх визволителів. Ми – нащадки переможців і пишаємося цим. Наша повага та вдячність ветеранам – вічно житимуть в серцях дітей, онуків та правнуків!».

У Кривому Розі працює одна з кращих в Україні міська ветеранська організація. Підтримка та щира турбота про ветеранів Другої світової війни – важлива складова муніципальної Програми соціального захисту жителів. Збережені всі соціальні виплати та адресні допомоги ветеранам. На це у 2021 році в міському бюджеті передбачено понад 400 млн грн. Серед них: виплати до пам’ятних дат, зубопротезування та сертифікати на ліки, допомога в проведенні капітального ремонту житла, часткова компенсація вартості комунальних послуг.

Голова Криворізької міської ради ветеранів Микола Дабіжа наголосив: «У нашому рідному місті ми відчуваємо себе захищеними та потрібними, а це - найголовніше у нинішній важкий час!».

За традицією, по завершенні церемонії покладення квітів, ветерани та учасники бойових дій разом з мером Костянтином Павловим перейшли до Пам’ятної дзвіниці на честь загиблих воїнів та запалили свічки пам’яті - на знак усіх полеглих героїв, які віддали життя за рідну землю.

22 лютого 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради