Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

МОНЕТИЗАЦІЯ СУБСИДІЙ!!! НОВІ ПРАВИЛА ДЛЯ ОСББ ТА ЖБК

Створено: 2019-02-22 10:53:11Оновлено: 2019-02-22 12:02:54

Учора 21.02.2019 року в Саксаганському районі відбулася зустріч посадових осіб органів місцевого самоврядування з представниками органів самоорганізації населення, об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельними кооперативами (ЖБК). У ході зустрічі виникло питання щодо механізму отримання субсидій грошовими коштами ОСББ та ЖБК. Надаємо роз’яснення із зазначеного питання.

У грудні минулого року урядом прийнято постанову № 1176 від 27.12.2018 «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі». Відповідно до вказаної постанови громадянам, які звернулися за призначенням житлової субсидії з 1 січня 2019 р. (на сьогодні їх близько тисячі), субсидія на оплату управління багатоквартирним будинком, в якому створено ОСББ або ЖБК, надається у грошовій формі. Зазначені грошові кошти перераховуються державою виключно на рахунок у АТ «Ощадбанк».

В свою чергу, АТ «Ощадбанк» здійснює переказ коштів (субсидію в грошовій формі) на розрахункові рахунки ОСББ або ЖБК на підставі договорів, що укладаються між ними та АТ «Ощадбанк» (його установами). Звертаємо увагу, що такий механізм отримання субсидій розроблено та затверджено на державному рівні. Тобто, якщо ОСББ або ЖБК не уклали договір з Ощадбанком, призначена мешканцям будинку субсидія не буде перерахована на їх розрахункові рахунки.

Типову форму договору визначає АТ «Ощадбанк» за погодженням з Міністерством соціальної політики.

Публічну пропозицію АТ «Ощадбанк» на укладення Договору про надання послуг управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг на виконання Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (зі змінами та доповненнями) розміщено на офіційному сайті АТ «Ощадбанк» www.oschadbank.ua у розділі «Монетизація субсидій».

 

22 лютого 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради