Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Зігріємо турботою ветерана

Створено: 2019-02-22 10:57:57Оновлено: 2019-02-22 13:52:25

(коментує управління розвитку
підприємництва виконкому Криворізької міської ради)

Практику цільової допомоги від підприємців ветеранам війни  започатковано ще в 1997 році, і саме проект «Зігріємо турботою ветерана»  є  яскравим  прикладом успішного розвитку соціального підприємництва в місті. 

В рамках соціального проекту «Зігріємо турботою ветерана» особи з інвалідністю внаслідок війни в продовольчих магазинах можуть придбати за спеціальними  цінами продукти харчування першої необхідності.  Цінові пропозиції на зазначені продукти формуються за консультація з місцевими підприємствами оптової торгівлі, на рівні мінімально можливих роздрібних цін, діючих на споживчому ринку міста. Також в об’єктах сфери послуг, фармацевтичної, медичної діяльності для ветеранів надається знижка на 30%- 50%  чи безкоштовно.

На сьогоднішній день пільговим обслуговуванням в об’єктах бізнесу охоплено 1294 особи.

Для такої категорії осіб хлібопекарські підприємства ПАТ «Криворіжхліб», ТОВ «Криворізький хлібозавод №1», ПП «ЗВГ»  та ФО-П Нестеров А.С.  виготовляють хліб, який реалізується через роздрібну мережу за пільговою ціною 5 грн. У 2018 році    відпущено близько 130 тон такого хліба.

Для 150  постільнохворих осіб  з числа учасників бойових дій молоко, що виготовляється ПАТ «Криворізький міськмолокозавод №1», ДП «Агролайт», надається безкоштовно. Щорічно це більше 7 тон молока.

Загальний благодійний внесок хлібопекарських підприємств, молоковиробників міста,  підприємців, інших об’єктів сфери послуг складає близько 1,0 млн.грн. 

З метою забезпечення максимального наближення об’єктів торгівлі до помешкання ветеранів, зменшення фінансового навантаження на підприємців  13 листопада 2018 року  рішенням  виконкому міської ради №502 «Про  внесення змін до рішення виконкому міської ради від 13.05.2015 №210 «Про  соціальний проект «Зігріємо турботою ветерана»   перелік об’єктів торгівлі, в яких здійснюється торговельне обслуговування осіб з інвалідністю внаслідок війни продуктами харчування першої необхідності за рекомендованими цінами, розширено до 25. Крім того, в 17 відділах здійснюється продаж пільгового хліба.

На офіційному порталі міста Кривого Рогу «Криворізький ресурсний центр» діє ресурс «Ветерани», в якому розміщується актуальна інформація про об’єкти бізнесу, де здійснюється обслуговування ветеранів війни.

На передодні святкування 75-річниці визволення міста Кривого Рогу від нацистських загарбників 20.02.2019  у виконкомі міської ради проведено нараду з керівниками вищезазачених об’єктів торгівлі, обговорено результати роботи, опрацьовано напрями подальшої співпраці.

20 та 21 лютого підприємцями в об’єктах бізнесу організовано проведення чайних столів, частувань  для членів районних організацій ветеранів, а визволителям міста вручено святкові набори продовольчих товарів.

Запрошуємо підприємців активно залучатися до участі в соціальному проекті «Зігріємо турботою ветерана».

 

Ми працюємо для Вас!

#ВсеБудеЦНАП!

 

Контакти управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради:  телефон: 74-39-72; електронна адреса: urp@kr.gov.ua.

22 лютого 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради