Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міський голова Юрій Вілкул привітав визволителя Кривого Рогу

Створено: 2011-02-22 06:57:41Оновлено:

 21 лютого, напередодні відзначення 67 річниці визволення Кривого Рогу від фашистських загарбників міський голова Юрій Вілкул відвідав учасника Великої Вітчизняної війни, одного з визволителів міста - Григорія Пилиповича Якименко.

Під час зустрічі ветеран поділився своїми спогадами про тяжкі воєнні роки, зокрема 1943 -1945 роки, коли воював на 2 і 3 Українських фронтах, брав участь у боях за визволення Кривого Рогу.

Міський голова Юрій Вілкул подякував Григорію Якименко за героїзм, який захисник Вітчизни проявив під час війни та вручив йому цінні подарунки. Ю.Вілкул відзначив, що одним із головних завдань у роботі органів виконавчої влади є посилення соціального захисту людей старшого покоління і ветеранів війни. Тож влада завжди буде піклуватися про людей, які подарували співгромадянам мирне сьогодення. Юрій Григорович додав, що для криворіжців ця вікопомна дата стоїть поряд з Днем Великої Перемоги. Адже в ці дні усі городяни з особливою силою відчувають велич народного подвигу, схиляють голову перед самовідданістю захисників Вітчизни.

ДОВІДКА:

Якименко Григорій Пилипович народився 10 січня 1925 року с. Калужено, В.Дніпровського району, Дніпропетровської області.

Інвалід Великої Вітчизняної війни І групи. Користується пільгами, передбаченими законодавством, у тому числі 100 % знижкою з оплати за житлово-комунальні послуги.

Загальний трудовий стаж складає понад 54 роки.

З 1943 по 1945 роки воював на 2-му і 3-му Українському фронтах. Приймав участь у боях за визволення міста Кривого Рогу. За участь у бойових діях має державні нагороди:
- ордени „Красной Звезды”, „Вітчизняної війни” “За мужність”;
- медалі „За відвагу”, „За бойові заслуги”, „За взяття Будапешту”, „За взяття Праги”, „За визволення Болгарії”, „За Перемогу над Німеччиною”„За визволення Японії”.

Військове звання – молодший сержант.

У 1948 році був демобілізований і вступив до Криворізького державного педагогічного інституту. Після закінчення інституту, з 1953 по 1960 рік працював завучем середньої школи у смт Широке, Дніпропетровській області. З 1960 по 1997 роки викладач Криворізького державного педагогічного інституту.

Якименко Григорій Пилипович є повним кавалером нагрудного знака “За заслуги перед містом”, яким його було нагороджено з нагоди відзначення річниць визволення м. Кривого Рогу.


(0564)92 13 03, [email protected]
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради