Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Мер Юрій Вілкул відкрив нову амбулаторію на мікрорайоні Ювілейний

Створено: 2019-05-21 16:39:02Оновлено: 2019-05-21 16:41:32

У Кривому Розі після реконструкції відкрилася нова амбулаторія №13 центру первинної медико-санітарної допомоги № 4. Вона буде обслуговувати 10 тисяч жителів Саксаганського району, в тому числі, 1,5 тисячі дітей. Для зручності пацієнтів в амбулаторії буде працювати аптечний пункт комунального підприємства «Фармація».

У Кривому Розі в ході реалізації спільного проекту зі Світовим банком - «Покращення охорони здоров'я на службі у людей» - вже відкрито 5 амбулаторій, це шоста.


На відкритті нового медзакладу мер Юрій Вілкул зазначив: «Сім років ми будуємо і реконструюємо амбулаторії. За цей час вже відкрито 43 амбулаторії, сьогодні приймаємо 44-ту. Наше головне завдання - забезпечити якість і доступність медичних послуг для кожного криворіжця. Ми наближаємо до жителів первинну медичну допомогу, щоб лікарі могли своєчасно виявити захворювання і почати лікування. У цьому питанні для нас дуже важлива співпраця зі Світовим банком щодо будівництва амбулаторій».

У відкритті амбулаторії взяла участь керівник проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров'я» Ната Аваліані. Вона зазначила, що такого відповідального підходу і розуміння керівництва міста в питаннях створення мережі амбулаторій загальної практики-сімейної медицини як в Кривому Розі - немає ніде.

За дорученням міського голови, в окремій будівлі проведена повна реконструкція. Утеплені фасад і дах, замінено вікна на енергозберігаючі, облаштований вхід з пандусом. Повністю замінили інженерні мережі та привели до належного порядку прилеглу територію. Облаштовані кабінети для прийому лікарів, реєстратура, процедурний, оглядовий, щеплення, забору біологічних матеріалів, стерилізаційний, лабораторія, денний стаціонар. Для зручності пацієнтів обладнана гардеробна і є місце для дитячих колясок, а також передбачені зручності для людей з обмеженими можливостями. Крім того, в аптечному кіоску жителі району зможуть скористатися програмою «Доступні ліки» і отримати медикаменти за пільговими рецептами відразу після їх виписки.

«До цього часу жителі мікрорайону Ювілейний зверталися за первинною медичною допомогою до амбулаторії № 3. На дорогу йшло більше часу і вимагало зусиль від хворої людини. Тепер ця нова амбулаторія розрахована на надання первинної медичної допомоги для 10 тисяч жителів. Медперсонал амбулаторії повністю укомплектований лікарями і медсестрами», - розповіла Анжеліка Логінова, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги №4.

На виділені з міського бюджету гроші було закуплено медичне та технічне обладнання: комп'ютери, ноутбуки, мобільні телефони, ваги медичні для дорослих і електронні для новонароджених, офтальмоскопи портативні, холодильники і сумки-холодильники, електрокардіографи, пульсоксиметри, глюкометри, холестерометр, фетальної Допплер, гемоглобінометр, тонометр очний, тонометри для вимірювання артеріального тиску, портативні небулайзери, офісні та медичні меблі та автомобіль для обслуговування пацієнтів на дому.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 травня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради