Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Співпраця міської влади та молоді - шлях до якісних перетворень у Кривому Розі

Створено: 2015-05-21 16:56:39Оновлено: 2015-05-21 17:06:58

«Ми працюємо для майбутнього, для нашої молоді, а тому вже зараз молоде покоління має долучатися до участі в житті міста, пропонувати ідеї, висловлювати пропозиції. Саме під час спілкування, діалогу, зможемо знайти конструктив»,- зазначив під час зустрічі із молоддю Кривого Рогу міський голова Юрій Вілкул.

Важливим етапом у цій роботі стала подія, що відбулася 20 травня у Криворізькому технічному інституті КНУ - презентація для молоді проектів, які будуть реалізовані в місті.

У конференц-залі навчального закладу зібралося 300 представників робітничої та учнівської молоді, студентства, лідерів молодіжного виконкому, громадських об’єднань. Юнаки та дівчата могли не лише наочно «побачити» найближчі перспективні плани, але й безпосередньо поставити питання меру та його заступникам, керівникам районів і начальникам профільних управлінь виконкому міськради.

«Наша молодь не все знає, що ми робимо, які у нас плани. Тож, ми запросили вас, щоб ми почули один одного. Закликаємо вас, щоб ви активніше працювали, переймалися життям міста. Для цього у нас діє програма «Нова генерація Кривого Рогу». Безумовно, ще одним кроком у цьому напрямку є і сьогоднішня зустріч – ви дізнаєтеся про плани розвитку рідного міста, поділитеся власними думками. І, цілком можливо, ми будемо корегувати нашу роботу згідно з вашими пропозиціями»,- сказав Юрій Вілкул.

Молоді представили проекти капітального будівництва, «дорожні» та культурні проекти. Зокрема, мова йшла про будівництво притулку для тварин, реконструкцію пішохідного переходу на площі Визволення, скверу біля Вічного вогню у Центрально-Міському районі, спорудження універсального спортивного-розважального комплексу у парку ім. Б. Хмельницького, облаштування сучасного історико-краєзнавчого музею, тощо.

 Міський голова відзначив, що криворізькі ініціативи стають за основу нових українських законів. Зокрема, це стосується сфери надання житлових послуг, зокрема, діяльності ОСББ, введення інституту управителів.

З особливою увагою підходять у місті до ремонту доріг.

«На жаль, минулий рік завадив нам втілити в життя низку проектів, однак зараз будемо надолужувати втрачене. Відзначу, що серед найбільш масштабних -  будівництво дороги по вулиці Рзянкіна та ремонт Чумацького Шляху, - повідомив Юрій Вілкул,- на цих ділянках ми укладаємо нове дорожнє покриття, установимо зручні зупиночні павільйони, додамо освітлення. Таким чином, ми суттєво покращимо дорожню інфраструктуру».

 В свою чергу, молодь подякувала міському голові за корисну та змістовну зустріч, можливість поставити питання, які їх турбують і отримати конкретну відповідь. Надалі такі зустрічі стануть традиційними.

«Ми відкриті до спілкування та готові разом з вами перетворювати та змінювати рідний Кривий Ріг на краще!», - підсумував Юрій Вілкул.   

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому    
                        (056)440-04-32, mediakrivbass@>ukr.net  

21 травня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради