Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

В Україні змінилася дата видачі щорічних виплат ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань

Створено: 2023-04-21 10:27:53Оновлено: 2023-04-21 10:29:36

Верховна Рада України 20 березня 2023 року ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо разової грошової виплати ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань», яким змінено дату виплати. Тепер ця виплата здійснюватиметься щорічно до Дня Незалежності України, який відзначається 24 серпня, замість 5 травня.

Порядок здійснення та розміри разової виплати визначатиме Кабінет Міністрів України в межах відповідних бюджетних призначень, встановлених законом про Державний бюджет України.

У Кривому Розі турбота про ветеранів – один із пріоритетів в роботі міської влади. Підтримка ветеранів Другої світової війни, а також всіх учасників бойових дій, жертв нацистських переслідувань, в’язнів концтаборів та інших категорій – важлива складова комплексної муніципальної Програми соціального захисту жителів. Попри воєнний стан збережені всі соціальні виплати та адресні допомоги ветеранам. Серед яких: виплати до пам’ятних дат, допомога на проведення капітального ремонту житла та інше.

Також, у Кривому Розі впроваджений важливий та необхідний проєкт для криворіжців «Соціальне таксі». Він дає можливість людям з обмеженими можливостями дістатися в будь-яку частину міста. Діє муніципальний проєкт«Зігріємо турботою ветерана».

Крім матеріальної допомоги, ветерани отримують продуктові набори від Ради оборони міста та здійснюється фінансова підтримка ветеранських організацій.

21 квітня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради