Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Є. Удод: Наша мета – зберегти унікальність міста, зробити його більш привабливим та комфортним, а значить - зберегти молодь, яка б залишалася у Кривому Розі

Створено: 2021-04-21 14:31:04Оновлено: 2021-04-21 14:58:37

У Кривому Розі  стартував масштабний освітній проєкт при підтримці «Арселор Міттал» з підготовки  висококваліфікованих  спеціалістів металургійної  справи. Перед молодими юнаками та дівчатами відкриваються перспективи  здобуття  якісної освіти, отримання  професії та  кар’єрного росту.

Компанія «АрселорМіттал Кривий Ріг» підписала меморандум про нову бакалаврську програму з Криворізьким національним університетом, Державним університетом економіки і технологій та Міністерством освіти і науки України. Підприємство за три роки інвестує   близько 70 мільйонів гривень  в навчання, стипендії та  міжнародне стажування.  У рамках проєкту  випускники 11 класів матимуть  можливість безкоштовно  навчатися в університеті за унікальною  освітньою програмою із залученням найкращих українських та іноземних фахівців.  

«Збудувати найвищий арт-об’єкт в Британії? Будь ласка! Інвестувати мільярд у «зелену» економіку Кривбасу? Будь ласка! І таких прикладів – безліч. Наша мета – фахівці нового покоління, люди відповідальні, сміливі, з глобальним мисленням, які не чекають, а власноруч будують своє майбутнє»,- сказала директорка департаменту з персоналу «АрселорМіттал Кривий Ріг» Юлія Чермазович.

У подальшому випускники   освітнього проєкту сформують команду фахівців для «АрселорМіттал».

Перший заступник міського голови  Кривого Рогу Євген Удод підкреслив: «Один із найважливіших напрямків Стратегії мера Костянтина Павлова - підвищення якості освіти молоді. У цей процес ми інтегруємо і промислові підприємства, зокрема, підтримуємо проєкт «АрселорМіттал Кривий Ріг», який буде реалізовуватися у  вищих навчальних закладах міста. Але це - тільки перший етап. Покращувати систему освіти потрібно, починаючи зі школи. Молодь повинна проходити профорієнтацію, отримувати як загальні знання, так і профільні навички. Наша головна мета – зберегти унікальність міста, зробити його більш привабливим та комфортним, а значить -  зберегти молодь, яка б залишалася у Кривому Розі».

 

21 квітня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради