Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Благоустрій для містян: у Кривому Розі реконструюють головну фонтанну площу

Створено: 2019-03-21 10:53:59Оновлено: 2019-03-21 12:43:50

Цього тижня стартували ремонтні роботи в улюбленому криворіжцями сквері на площі Молодіжній. Зараз будівельники повністю відновлюють дренажну систему фонтану з використанням сучасних матеріалів.

У ході реконструкції планують замінити облицювальну плитку навколо фонтану,  виконати ремонт чаш, підпірних стінок, демонтаж старих світильників. «Серйозний фронт робіт – заміна дренажної системи фонтану. Замість старих, керамічних труб встановлюються поліетиленові. Термін їх експлуатації 50 років. Для того, щоб їх укласти використовуємо новий метод горизонтального  спрямованого буріння, який мінімізує пошкодження прилеглої території, дозволяє працювати без порушення  дорожнього полотна»,- сказав директор департаменту розвитку інфраструктури міста  Іван Карий.

Нагадаємо, що у Кривому Розі дев'ять діючих фонтанів. У Покровському районі на кільці 44 –го кварталу (вул. Мусоргського), фонтан в парку Шахтарський, а також в дитячому парку по вул. Ракітіна (Ногіна); в Металургійному районі фонтани прикрашають площу Молодіжну і парк Богдана Хмельницького; у Центрально-Міському районі - пішохідний фонтан на Театральній площі і в парку ім. Ф. Мершавцева; в Інгулецькому - в парку імені Савицького і на проспекті Перемоги.

Всього, за п'ять років у Кривому Розі в рамках програми мера Юрія Вілкула з благоустрою, відновлено 5 фонтанів та побудовано 3 нових, висаджено майже 10 тисяч дерев, реконструйовано 24 парки та сквери.

 

21 березня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради