Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Місто вимагає від АМКР виконання передбачених екологічною програмою природоохоронних заходів

Створено: 2019-02-21 15:22:20Оновлено: 2019-02-21 15:23:06

У лютому міський автоматизований пост №5 (Нікопольське шосе), який перебуває в зоні впливу «АрселорМіттал Кривий Ріг», зафіксував перевищення викидів оксиду вуглецю та сірководню. При цьому, пост підприємства також передавав перевищення тільки з перебоями і на сьогодні немає можливості відслідковувати показники рівня забруднення атмосферного повітря на межі санітарно – захисної зони «АрселорМіттал».      

Управління екології звернулося до підприємства з вимогою припинити забруднювати навколишнє середовище: знизити потужності на період несприятливих погодних умов. "Найбільше обурює в цій ситуації те, що підприємство показує чорне, а каже -біле. На  межі санітарно-захисної зони пилу вдвічі більше, ніж має бути. Для них це нормально. Що вітер постійно жене пил з відвалів на Гданцівку, теж добре. На практиці, за останні 3 роки якість повітря (кількість викидів) не зменшилася»,- сказав заступник голови ГО «Екологічна рада Криворіжжя» Едуард Горевий.

У рамках міської екологічної програми у 2019 році за завданням мера Юрія Вілкула  продовжується розвиток системи моніторингу в онлайн - режимі. До діючих 5 міських постів планують підключити 3 пости "Арселор" і по Метінвесту 9 постів на Північному, Центральному, Інгулецькому комбінатах і Криворізькому ремонтно-механічному заводі. Контролювати результати моніторингу жителі міста можуть на Криворізькому Ресурсному центрі.

Важливо відзначити, що місто разом з громадськістю вимагатиме посилити для основного підприємства – забруднювача виконання природоохоронних заходів в рамках міської екологічної програми. Зокрема, йдеться про виведення з експлуатації до кінця 2019 року морально застарілого обладнання (40 років експлуатації) – коксових батарей №1,2, агломераційного цеху металургійного виробництва; до кінця 2020 року забезпечити реконструкцію газоочисток на аглофабриці №2.

21 лютого 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради