Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Стан реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення та території Кривого Рогу в 2011 році визнано кращим в області

Створено: 2012-02-21 11:07:06Оновлено:

20 лютого у виконкомі Криворізької міської ради під головуванням міського голови Юрія Вілкула відбулися збори керівного складу структур та організацій міста, що забезпечують роботу з цивільного захисту населення, з питання підведення підсумків роботи Криворізької міської ланки Дніпропетровської територіальної підсистеми єдиної Державної системи цивільного захисту за 2011 рік. Міський голова відзначив, що місто у минулому році підлягало контрольній перевірці Головним управлінням МНС України в Дніпропетровській області стану реалізації державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, цивільного захисту, готовності органів управління і сил реагування до дій за призначенням і отримало задовільну оцінку.

Головним завданням органів управління цивільного захисту Кривого Рогу у 2011 році було підвищення ефективності функціонування та посилення надійності Криворізької міської ланки Дніпропетровської територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту. Безпосередньо діяльність цивільного захисту була спрямована на визначення першочергових заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій та мінімізації їх наслідків. Про те, як виконувалися ці завдання доповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Жупінас.

Серед основних напрямків роботи протягом 2011 року С.Жупінас відзначив прогнозування техногенно-екологічної обстановки у місті, організація спостереження за її змінами, також модернізацію системи оповіщення населення Кривого Рогу у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій. Так, у поточному році фахівцями здійснювались заходи з обслуговування і перевірки працездатності та технічного стану системи оповіщення. У звітному періоді встановлено 2 блоки оповіщення універсальні й блок системи управління нової цифрової апаратури. Організовано взаємодію між пунктом управління начальника цивільної оборони міста, підприємствами, установами та організаціями щодо обміну інформацією у сфері цивільного захисту.

Також протягом 2011 року організовано роботи спеціалізованих служб цивільного захисту міста. Рішенням виконкому міськради організовано роботу 10-ти спеціалізованих служб цивільного захисту. В кращий бік відмічається робота служб: торгівлі і харчування, протипожежної, медичної, оповіщення і зв'язку. Було проведено навчання населення міста діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Навчання були організовані на 31 консультаційному пункті. Всього пройшли навчання більше 20 тис. чоловік.

Щодо радіаційного та хімічного захисту, то начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення відзначив, що на даний період забезпеченість персоналу хімічно-небезпечних об’єктів промисловими протигазами складає 100%.

Ще одним з основних питань, яке обговорювалося, було питання щодо проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони, розташованих на території міста. Основна мета технічної інвентаризації захисних споруд полягає у здійсненні контролю за наявністю та фактичним технічним станом захисних споруд, їх належним утриманням та експлуатацією, встановлення рівня їх готовності до використання за призначенням, уточнення державного обліку захисних споруд.

В місті підлягає інвентаризації 341 захисна споруда. Станом на 01.01.2012 року проведено інвентаризацію 101 захисної споруди, що складає 30% від загальної кількості. Головною причиною недостатнього темпу проведення технічної інвентаризації захисних споруд ЦЗ(ЦО) є поверхове вивчення керівних документів із зазначених питань районними інвентаризаційними комісіями і недостатня увага керівників підприємств, на балансовому обліку яких перебувають захисні споруди цивільної оборони (цивільного захисту), щодо виділення коштів на її проведення.

Краща робота із проведення технічної інвентаризації захисних споруд організована в Жовтневому, Тернівському і Інгулецькому районах міста.

Міський голова на завершення подякував усім за роботу у сфері цивільного захисту і зазначив, що основні зусилля у 2012 році необхідно зосередити зокрема на готовності до можливої паводкової ситуації в місті навесні та пожежо небезпечного періоду влітку.

ДОВІДКА:

У місті реалізацію державної політики у сфері цивільного захисту забезпечують виконкоми міської і районних у місті рад, спеціалізовані служби цивільного захисту, які створені на базі структурних підрозділів виконкому міської ради, підприємств і організацій міста, Криворізьке міське управління Головного управління МНС України в Дніпропетровській області, Криворізький воєнізований гірничо-рятувальний (аварійно-рятувальний) загін, комунальне підприємство “Аварійно-рятувальна мобільна служба рятування на воді”, відповідні штаби цивільного захисту підприємств, установ і організацій.

(0564)92 13 03, [email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради