Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

МЕХАНІЗМ РОЗМІЩЕННЯ ТИМЧАСОВИХ СПОРУД ДЛЯ ЗДІЙСНЕННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ. ЩОДО РОБОТИ З БОРЖНИКАМИ ЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ

Створено: 2022-01-21 15:51:21Оновлено: 2022-01-21 15:55:00

КОМЕНТУЄ В.О.ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ РЕГУЛЮВАННЯ МІСТОБУДІВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН ВИКОНКОМУ КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ІРИНА МАРУХНЕНКО

 

Механізм розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на елементах благоустрою встановлений Положенням про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності та їх частинами при розміщенні тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на територіях адміністративних районів м. Кривого Рогу, затвердженим рішенням Криворізької міської ради від 26.05.2021 №505 «Про користування елементами благоустрою та їх частинами при розміщенні тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на територіях адміністративних районів м. Кривого Рогу» (надалі - Положення).

Для впорядкування процедур, передбачених Положенням, ухвалено рішення виконкому Криворізької міської ради від 21.07.2021 №370 «Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 14.03.2018 №122 "Про реформування адміністративних, інших публічних послуг у органах місцевого самоврядування м. Кривого Рогу", підпунктом 1.1 якого затверджені інформаційні та технологічні картки публічних послуг, стосовно розміщення тимчасових споруд, що надаються департаментом регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради через Центр адміністративних послуг «Віза» виконкому Криворізької міської ради.

На теперішній час, враховуючи звернення депутатів Криворізької міської ради, з метою проведення інвентаризації тимчасових споруд, приведення землекористувань у відповідність до діючих договорів оренди земельних ділянок та особистого сервітуту, 16.08.2021 виконкомом міської ради ухвалено рішення №384 «Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 21.07.2021 №370 «Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 14.03.2018 №122 «Про реформування адміністративних, інших публічних послуг у органах місцевого самоврядування м. Кривого Рогу» стосовно призупинення прийому документів за послугами, передбаченими підпунктом 1.1.

У разі відновлення процедур, передбачених вищевказаними рішеннями, департаментом буде надана додаткова інформація з відповідними роз’ясненнями та рекомендаціями.

 

КОМЕНТУЄ ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ РОЗВИТКУ ІНФРАСТРУКТУРИ МІСТА ВИКОНКОМУ КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ІВАН КАРИЙ

 

  • Що робити з боржниками, які не сплачують за житлово-комунальні послуги у житлових будинках, в яких створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку?

 

Відповідно до ст. 17 Закону  України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» для забезпечення виконання власниками приміщень своїх обов'язків об’єднання має право:

- робити співвласникам попередження про порушення ними статутних або інших законних вимог і вимагати їх дотримання;

- вимагати відшкодування збитків, заподіяних спільному майну об'єднання з вини власника або інших осіб, які користуються його власністю;

- вимагати від співвласників своєчасної та у повному обсязі сплати всіх встановлених Законом України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку»  та статутом об’єднання внесків і платежів, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів;

- звертатися до суду в разі відмови співвласника відшкодовувати заподіяні збитки, своєчасно та у повному обсязі сплачувати всі встановлені Законом та статутом об’єднання внески і платежі, у тому числі відрахування до резервного та ремонтного фондів.

 

  • За чиї кошти буде подано позовну заяву про стягнення цієї заборгованості?

 

Юридичні послуги сплачує позивач, у даному випадку - об’єднання. Але при прийнятті судом рішення про стягнення заборгованості, відповідач  (боржник) відшкодовує суму судових витрат.

 Для цього необхідно створювати резервний фонд і мати кошти для пред’явлення відповідних позовних заяв до суду.

Але, взагалі рекомендуємо проводити досудове врегулювання спору, а саме: проводити роз’яснювальні бесіди, розмови, запитання чому власник не може сплатити ці внески.

 

21 січня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради