Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Світле місто: У 2020 році в Кривому Розі планується реалізувати 12 проєктів з реконструкції зовнішнього освітлення

Створено: 2020-01-21 09:39:13Оновлено: 2020-01-21 09:41:59

За п’ять років в рамках міської програми з ремонту і модернізації зовнішнього освітлення у Кривому Розі вже замінили 25% від загальної кількості світильників на енергозберігаючі. Тільки у 2019 році замінено близько 30 тис ламп на світлодіодні.

У 2020 році планується реконструювати зовнішнє освітлення з додатковою підсвіткою тротуарів, пішохідних переходів, перехресть на центральних проспектах нашого міста: на проспектах Миру, Гагаріна та Металургів, на вулицях Лермонтова та Петра Калнишевського. Заплановано побудувати нове внутрішньо -квартальне освітлення вулиць – М. Ходича, Праці, Лаштоби, Чарівна, Закарпатська. Також, на мікрорайоні Всебратське-2, зеленій зоні між вул. Каткова, Рудна та проспектом Седнєва і від вул. Петра Калнишевського вздовж річки Саксагань. Планується відремонтувати зовнішнє освітлення прибудинкової території житлових будинків по вул. Карбишева у Тернівському районі.

У минулому році побудовано нове зовнішнє освітлення у парках: «Шахтарський» Покровського району, «Саксаганський» Саксаганського району, по вулиці Сергія Колачевського в Тернівському районі та у сквері Гутовського (Східний-2) Довгинцівського району.

«На цих об’єктах встановлено 1317 світлодіодних світильників та змонтовано більше 26 км кабелю, оновлено 13 шаф керування зовнішнім освітленням та частково замінено опори. Завдання міського голови - щоб вулиці, парки, сквери, всі зони відпочинку у місті були освітлені і комфортні. В першу чергу, ми дбаємо про безпеку криворіжців»,- зазначив заступник міського голови Олександр Катриченко.

Нове, сучасне освітлення встановлено вздовж доріг, на вулицях та прибудинкових територіях. У Центрально-Міському районі по вул. Миколаївське шосе до Криворізького дитячого санаторію на вул. Гете, на прибудинковій території житлових будинків №4 на вулиці Галенко та на проспекті Гагаріна біля будинків №53, 55. Було встановлено 20 залізобетонних опор, змонтовано 33 світлодіодних світильника та змонтовано більше 800 км кабелю.

«За останні роки Кривий Ріг здобув повноцінне, сучасне зовнішнє освітлення. З 2015 року, завдяки заміні ламп та світильників з лампами розжарювання на лампи з LED та натрієвими лампами, ми забезпечили постійне освітлення міста протягом темної пори без переходу в «черговий режим». У рамках міської програми ми продовжуємо роботу у цьому напрямку», - сказав О. Катриченко.

Також, нове сучасне освітлення вже мають парки: культури та відпочинку ім. Ф. Мершавцева, «Ювілейний», Ю.Гагаріна, «Піонерський», «Героїв», «Будівельник», «Північний», сквери: біля кінотеатру «Космос» і на бульварі Маршала Василевського та інші парки та зони відпочинку міста.

21 січня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради