Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

«Гарячі» питання ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ «Візи»: роз’яснення

Створено: 2019-01-21 13:42:44Оновлено: 2019-01-21 13:47:10

«Гаряча» лінія ЦНАПу «Віза», організована за дорученням міського голови Ю.Г.Вілкула, є одним з каналів зворотнього зв’язку зі споживачами публічних, у т.ч. адміністративних послуг. З початку 2019 року оператором ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ ЦНАПу «Віза» опрацьовано 477 звернень.  При цьому, майже чверть дзвінків взагалі не стосуються повноважень «Візи», і для нас це знак широкої довіри криворіжців.

Основні питання, з приводу яких надходили телефонні дзвінки на безкоштовний номер «Гарячої» лінії «Візи» 0-800-500-459, стосувалися:

За минулий тиждень оператором ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ ЦНАПу «Віза» опрацьовано 216 звернень.

 

Надаємо роз’яснення з питань, що є актуальними сьогодні:

  • Нормативна грошова оцінка землі у 2019 році.

За інформацією Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, відповідно до Податкового кодексу України (в редакції Закону України від 23.11.2018 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів») значення  коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення за 2018 рік становить 1,0.

Дані про нормативну грошову оцінку окремої земельної ділянки оформляються як витяг з технічної документації з нормативної грошової оцінки земель, який можливо отримати через Центр адміністративних послуг «Віза», або замовити on-line за допомогою публічної кадастрової карти через офіційний веб-сайт Держгеокадастру (http://map.land.gov.ua/kadastrova-karta)

З  метою економії часу та уникнення черг для замовників  послуг з питань отримання нормативної грошової оцінки,  землекористувачам, які  у 2018 році отримали витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, не обов’язково замовляти їх у 2019 році, оскільки вказане у таких витягах значення нормативної грошової оцінки земельної ділянки залишиться незмінним.

  • Часткова компенсація вартості послуг тепло,- водопостачання та водовідведення у 2019 році.

     У місті продовжується реалізація соціальних ініціатив міського голови Ю.Г. Вілкула щодо підтримки криворіжців в умовах підвищення тарифів на комунальні послуги.

Вже протягом трьох років мешканцям міста надається часткова компенсація вартості  послуг тепло,- водопостачання та водовідведення. На це, у міському бюджеті, передбачено 72 374 000 грн.

Звертаємо увагу, що розмір компенсації, порядок її надання, перелік необхідних документів та категорії громадян, які мають право на отримання цього виду допомоги не змінилися. Для оформлення цієї послуги споживачі надають заяву встановленого зразка, та копії відповідних документів зі згодою на обробку персональних даних. І службові особи несуть відповідальність за нерозголошення  персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

Більш детальну інформацію щодо порядку отримання компенсації, пунктів прийому документів можна довідатися на порталі «Криворізький ресурсний центр» у розділі «Статті» «Соціальні допомоги» за посиланням https://drive.google.com/file/d/1drf_rYRk8nLOn7BzEx54xQrjCYtmfHDI/view .

Документи можна надати фахівцям соціального захисту в  Мобільному офісі муніципальних послуг Центру «Віза», який виїжджає в віддалені райони та селища міста відповідно до графіку (https://kr.gov.ua/ua/news/pg/281218567253276_n/).

Заяви та документи приймаються у визначених виконкомами районних у місті рад пунктах прийому до 1 грудня поточного року.

Ми працюємо для Вас!

#ВсеБудеЦНАП!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: [email protected]

21 січня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради