Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Інформація щодо проведення конкурсу проектів зі створення нових робочих місць!

Створено: 2019-01-02 15:39:55Оновлено: 2019-01-02 15:40:59

            26.12.2018 комісією з відбору проектів зі створення нових робочих місць відповідно до вимог рішення виконкому міськради від 23.05.2017 №253 «Про Порядок використання коштів міського бюджету для надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого й середнього підприємництва», зі змінами від 22.05.2018 (надалі –Порядок), проведено конкурс проектів зі створення нових робочих місць (надалі – конкурс) та доручено розробникам Порядку у співпраці з представниками банківських установ, у яких держава прямо та/або опосередковано володіє 75 чи більше відсотками статутного капіталу та/або голосів, вивчити доцільність впровадження заходів, направлених на активізацію суб’єктів підприємницької діяльності щодо створення нових робочих місць та отримання коштом міського бюджету часткової компенсації відсоткових ставок за кредитом у розмірі 75% від суми фактично сплачених відсоткових ставок за кредитом. Запропонував до визначених заходів залучити членів міської координаційної ради з питань розвитку підприємництва та депутатів міської ради для розгляду ситуації щодо причин, які впливають на реалізацію дії Порядку (обмеження на законодавчому рівні участі в конкурсі окремих суб’єктів господарювання, які впроваджують діяльність з реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів, мають заборгованість перед бюджетом тощо /ст.13 Закону України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні»/; соціально-економічна ситуація в країні, трудова міграція населення, фахівців; відсутність фахових спеціалістів за відповідним кваліфікаційним рівнем). Рекомендації  пристосувати на протязі 2-х місяців, як альтернативу розглянути на сумісному засіданні комісії з відбору проектів зі створення нових робочих місць, міської координаційної ради з питань розвитку підприємництва з запрошенням  депутатів міської ради.

            За результатами конкурсу визнано 2 переможців конкурсу ТОВ «ДЖЄЙ.АР.СІ.-Україна», фізичну особу-підприємця Ігнатьєву Н.В., якими задекларовано створення 3 нових робочих місць.

Часткова компенсація відсоткових ставок за кредитом за рахунок коштів міського бюджету надається переможцям конкурсу через 6 місяців у розмірі 75 % від суми фактично сплачених відсоткових ставок за кредитом з моменту створення нових  робочих місць, за умови їх збереження та існуючих робочих місць, зазначених у попередньому звітному періоді.

            Для інформації. За весь період дії Порядку використання коштів міського бюджету для надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого й середнього підприємництва, з травня 2017 року визнано 32 переможці конкурсу, якими задекларовано створення 47 нових робочих місць (у сфері інжинірингу, геології та геодезії, дизайну, ремонту і технічного обслуговування електричного устаткування, торгівлі будівельними матеріалами, санітарно-технічними виробами тощо), у тому числі: одне – перше робоче місце. Виключено зі списку 11 переможців конкурсу, які мали намір створити 15 нових робочих місць у сферах дитячого розвитку, спорту, торгівлі запчастинами до рухомого складу залізниці, надання медичних послуг тощо, не виконали умов Угод про надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитом (надалі –Угод) щодо запланованих нових робочих місць/допустили зменшення чисельності найманих працівників/припинили підприємницьку діяльність. Ними, відповідно до вимог пункту 5.6 Порядку, добровільно повернуто на рахунок відповідального виконавця бюджетних коштів всю суму  отриманих коштів на часткову компенсацію (6,7 тис. грн.). На підставі письмових заяв їх виключено зі списку переможців конкурсу та розірвано угоди.

            З міського бюджету семи переможцям конкурсу виплачена часткова компенсація на загальну суму 65,8 тис. грн., з них вже виплачена часткова компенсація в повному обсязі (2 переможці в  сумі по 4,75 тис. грн., 1 – 6,3 тис. грн., 1 – 8,0 тис. грн., 1 – 9,5 тис. грн.) 5 суб’єктам господарювання, які отримали кредит для придбання торговельного обладнання, спорядження для виконання підводних робіт, оновлення оборотних активів та відповідно до умов Угод створили 7 нових робочих місць у сфері інжинірингу, геології та геодезії; водних споруд; торгівлі деталями й приладдям для автотранспортних засобів, кондитерськими виробами та зберегли їх протягом одного року/6 місяців.

02 січня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради