Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі запрацює муніципальний проект соціальна «Картка криворіжця»

Створено: 2019-09-20 09:44:20Оновлено: 2019-09-20 09:45:55

На вересневому засіданні виконкому було підтримано положення про «Картку криворіжця» та затверджено порядок її видачі.

У червні депутати міської ради більшістю голосів затвердили Концепцію впровадження багатофункціональної електронної «Картки криворіжця». Наразі проводиться робота по придбанню програмного продукту.

Введення багатофункціональних електронних карток дасть можливість спростити та конкретизувати ті муніципальні послуги, які надає місто його мешканцям. Картка впорядкує механізм надання послуг криворіжцям, дозволить проводити облік і контроль надання послуг: на проїзд в міському пасажирському транспорті, на покупки медичних товарів, на харчування дітей, соціальні послуги. Також, поліпшить якість в поданаданих електронних послуг і заощадить час людям.

«Карта криворіжця» буде індивідуальна міститиме персоналізовані дані утримувача. На першому етапі матиме декілька додатків: транспортний, медичний, освітній, торгівельний. Хочу зазначити, що громадяни пільгових категорій будуть забезпечені соціальною карткою безкоштовно», - зазначила директор департаменту соцзахисту Інеса Благун

На першому етапі впровадження картки, вона буде працювати, як електронний квиток в муніципальному транспорті для оплати проїзду. Нею зможуть скористатися не тільки криворіжці пільгових категорій, а всі хто придбає таку картку.

Директор КП «Центр електронних платежів» Євген Кривенко заначив, що на сьогоднішній день здійснюється закупівля комунальними підприємствами міського електротранспорту обладнання для запровадження у місті автоматизованої системи обліку оплати проїзду.

«Автоматизація процесу дозволе зменшити зловживання як зі сторони персоналу, так і з боку пасажирів, отримувати точні дані про пасажиропотік, у тому числі про кількість поїздок здійснених по пільгових тарифах для відшкодування з міського бюджету недоотриманих доходів»,- сказав Євген Кривенко.

«Картка криворіжця» з транспортним додатком є одним із видів електронного квитка, яка дозволить здійснювати облік оплати проїзду усіх мешканців міста, у тому числі і пільгової категорії громадян

20 вересня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради