Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міське господарство Кривого Рогу зазнало майже 2 млн грн збитку від «металістів»

Створено: 2019-09-20 09:42:15Оновлено: 2019-09-20 11:22:58

У Кривому Розі болючою проблемою міського господарства залишаються факти крадіжок металевих виробів, кришок люків, демонтажу трубопроводів, дротів та інших матеріалів.

Масові пошкодження інфраструктури зв'язку та телекомунікацій призводять до того, що страждають важливі об'єкти, бізнес та криворіжці. З початку року внаслідок крадіжок кабелів телефонного зв’язку без зв’язку сьогодні залишаються більше 138 тис. абонентів. Також, через розкрадачів кабелю, тисячі городян залишилися без робочих ліфтів. З цієї причини зафіксовано більше 700 випадків припинення роботи ліфтів.

Крадіжка кришок каналізаційних люків набуває загрозливих масштабів. «Відкриті люки -це небезпека, яка може нести пряму загрозу здоров’ю і життю мешканців, особливо у нічний час. У таку пастку потрапляють і дорослі, але частіше діти. А все через те, що хтось на цьому робить бізнес: краде і продає кришки, не замислюючись про наслідки. Тільки протягом року було зафіксовано майже 200 фактів викрадення металевих кришок люків на суму 317 тис грн»,- зазначив директор департаменту розвитку інфраструктури міста Іван Карий.

Про факти крадіжок своєчасно повідомляються правоохоронні органи та терміново здійснюються заходи щодо усунення недоліків у роботі об’єктів і інженерних мереж, однак динаміка розкрадання та стан реагування поліції залишається на низькому рівні.

«Звертаючись до містян, хочеться сказати, будьте пильними і не залишайтеся байдужими до подібних інцидентів. У разі виявлення незаконного демонтажу трубопроводів та люків, крадіжки кабелю та дротів або іншого майна, негайно повідомляти поліцію. Не давайте злодіям псувати майно!»,- підкреслив Карий.

20 вересня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради