Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі з`явиться унікальний центр дитячого відпочинку «Криворізький Діснейленд» (ФОТО ПРОЕКТУ)

Створено: 2018-09-20 16:04:40Оновлено: 2018-09-20 16:08:16

У Кривому Розі закінчуються проектні роботи зі створення нового лялькового театру. На території колишнього Палацу культури шахти «Батьківщина» для маленьких криворіжців побудують казкове містечко, дитячий кафетерій і зроблять сучасний зал для глядачів.

Мер Юрій Вілкул провів робочу нараду з проектантами: ознайомився з попереднім проектом і вніс корективи  до  запропонованого документу.

«Це буде повне перепроектування будівлі. Ми повинні врахувати всі деталі - дрібниць для нас немає. У театрі переобладнаємо  сцену, кімнати для акторів, вдосконалимо  і розширимо зал для глядачів. Я дав доручення переглянути плани і збільшити кількість санвузлів для маленьких відвідувачів. Обов'язкова вимога - створити максимальні зручності для діток з обмеженими можливостями, щоб вони почувалися комфортно», - зазначив Ю. Вілкул.

Велику територію навколо майбутнього театру ляльок також облаштують. Встановлять ігрові майданчики та лавочки, атракціони, запрацює дитяче кафе. Тут вже змонтували економне світлодіодне освітлення.

«Театр ляльок буде виконаний в стилі казкового замку. А сам комплекс - це буде наш унікальний Криворізький «Діснейленд». Приходячи на вистави, наші маленькі глядачі з перших кроків зануряться в чарівний світ казки та дива. Продумуючи проект будівлі театру, ми враховували  досвід світових театрів,  які використовують нові сучасні технології. Це буде справжній центр для відпочинку криворіжців. Ми хочемо, щоб і діти, і їхні батьки отримували естетичну насолоду і відпочивали від повсякденних турбот», - сказала директор театру ляльок Світлана Михайлова.

«Переконаний, що таких культурних закладів і нових об'єктів дозвілля в нашому місті має бути більше. Якщо з дитинства будемо привчати дітей до прекрасного, знайомити з культурою, напевно, і негативу в житті буде менше», - підсумував Юрій Вілкул.

Мер додав, що часу на «розкачку» немає. У планах міста - до кінця року закінчити проект і виділити з міського бюджету кошти  на його реалізацію в 2019 році.

20 вересня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради